30. i-a scos afara si le-a zis: "Domnilor, ce trebuie sa fac ca sa fiu mantuit?"

31. Pavel si Sila i-au raspuns: "Crede in Domnul Isus, si vei fi mantuit tu si casa ta."    

                                                                                          [ Faptele Apostolilor 16:30-31 ]


Tâlharul de pe cruce        În Luca 23 avem o mică parte din lui Cuvântul lui Dumnezeu, care cinstit vorbind este răspunsul la orice întrebare legată de salvare.
Presupun că sunt foarte multe religii în lume. Există mii de obiecții cu privire la modul biblic de mântuire. Fără îndoială există zeci sau sute de alternative la Evanghelie dar pasajul pe care îl vom citi în această dimineață este cu adevărat un răspuns dat fiecăreia. 

        Luca 23, începând cu versetul 39: Isus Hristos este agățat pe cruce , cuie sunt în mâinile și picioarele sale, o coroană de spini este bătută în fruntea Lui,are barba ruptă din rădăcini,spatele îi este arat cu biciul de către un soldat și cum atârnă el acolo pe cruce , doi criminali condamnați sunt agățați lângă El,fiecare pe crucea lui.Câte unul de fiecare parte.

        Ei sunt numiți răufăcători,oameni care au încălcat legea, în așa un hal încât chiar și guvernul roman cu tot păgânismul lui,și tot desfrâul lui nu i-a considerat pe acești oameni demni să trăiască. Ei au fost atât de josnici încât erau nedemni de închisoare. Ei au fost chiar considerați nedemni de a fi închiși în temnița de sub sub închisoare.Ei au fost condamnați la pedeapsa capitală.
   
        Isus era pe o cruce în mijloc și câte un hoț era de fiecare parte. Biblia spune:
 
[ Luca 23:39-43 ] "39. Unul din talharii rastigniti Il batjocorea si zicea: "Nu esti Tu Hristosul? Mantuieste-Te pe Tine insuti si mantuieste-ne si pe noi!"

40. Dar celalalt l-a infruntat si i-a zis: "Nu te temi tu de Dumnezeu, tu, care esti sub aceeasi osanda?

41. Pentru noi este drept, caci primim rasplata cuvenita pentru faradelegile noastre; dar Omul acesta n-a facut niciun rau."

42. Si a zis lui Isus: "Doamne, adu-Ti aminte de mine, cand vei veni in Imparatia Ta!"

43. Isus a raspuns: "Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in rai."
 
         Ce zici de asta?
        Să ne rugăm împreună!!!

        Tată, ajută-mă să să fiu un ajutor pentru acești bărbați și femei, care au venit astăzi aici.Te rugăm să faci cuvântul cât mai clar pentru fiecare inimă. Cel puțin la fel de clar cum l-ai făcut pentru inima mea. Ajută-ne Doamne să vedem calea Ta de salvare din cuvintele tale. În această dimineață te rugăm în Numele lui Isus, Amin.
 
        Pe unii dintre voi vă cunosc de mulți ani iar pe unii din voi v-am întâlnit în această dimineață.Unii din voi sunt aici în vizită și nici n-am avut timp să vă strâng mâna așa că nu știu prea multe despre voi. Dar știu, că într-o mulțime atât de mare,cu siguranță este cineva aici care a auzit că, pentru a merge în rai trebuie să fii botezat.Acest om(tâlharul) nu a fost botezat,nu putut fi botezat, a murit și a mers în rai unde e Isus.

        Unii dintre voi ați auzit că trebuie să vă alăturați unei anumite biserici dar indiferent de biserica din care credeți că trebuie să faceți parte, acest om nu făcea parte din ea și nici nu putea deveni membru al ei și totuși a mers de pe cruce direct în paradis.

        Unii dintre voi ați auzit că sunt necesare fapte bune pentru a fi salvat.Ați auzit că dacă faptele bune contrabalansează faptele rele și dacă balanța se va înclina în favoarea dumneavoastră veți merge în rai.Totuși acest om (tâlharul) a făcut atât de multe fapte rele încât până și un guvern nedrept debarasează pământul de prezența sa și el nu va trăi pentru a face nici măcar o faptă bună pentru a le contracara pe toate cele rele.

        Și totuși în doar câteva momente el va inspira pentru ultima oară și se va duce direct în prezența Domnului.

        Vă spun,nici o religie pe care doriți să o menționați nu putea să-l ajute deloc pe acest om.
        El nu poate îndeplini cele cinci principii de bază ale mormonismului și totuși, în această zi merge în paradis.
        El nu a putut nici vinde reviste "Turnul de veghe", și nici ajuta la construirea împărăției lui Iehova (aluzie la martorii lui Iehova) și totuși în acest moment, el merge să fie cu Isus.
        El nu poate participa la nici un sacrament, la nici o ultimă împărtășanie dar totuși, în acel moment el va ajunge în paradis pentru a fi cu Isus.
        Nu poate fi botezat prin scufundare, prin turnare, sau prin stropire și în aceeași oră, el va fi cu Isus.
        El nu poate arunca în aer un restaurant pentru Mohamed, el nu poate sta cu picioarele încrucișate pentru Buddha sau Confucius. 
        Acest om nu poate îndeplini cerințele niciunei religii și totuși Isus Hristos îi spune cu certitudine:

       "astăzi vei fi cu Mine în rai".

        Vă spun următorul lucru în baza autorității Sfintei Scripturi, în baza autorității Cuvântului lui Dumnezeu:

        mântuirea(salvarea) este evident prin har (ajutor nemeritat                 oferit păcătosului), prin credință.

        Este în mod evident un dar al lui Dumnezeu.Este clar!!! Nu este câștigat prin faptele omului. În mod evident nu este produsul religiei.
Evident nu este câștigat prin merit ( fapte bune). Acest om (tâlharul) nu are nici o ocazie să facă nici unul din lucrurile pe care preoții și rabinii și imamii și pastorii le spun oamenilor că trebuie să le facă pentru a ajunge în rai.
        El nu a făcut nici unul dintre aceste lucruri.Nu putea face nici măcar unul dintre acele lucruri. Singura lui speranță era Isus și a aflat că El e tot ceea ce avea nevoie.

        Isus fără apă (botez).
        Isus fără mătănii.
        Isus fără taine.
        Isus fără lumânări.
        Isus fără turnuri de veghe (aluzie la martorii lui Iehova).
        Isus fără a fi membru al vreunui cult.
        Isus fără strângeri secrete de mână (aluzie la masonerie). 
        Doar Isus!!! 
 
        Ce are de gând să facă tâlharul?

        El nu va arata Domnului semnul masonic secret al celui de al 32-lea grad, mâinile sale sunt bătute în cuie pe o cruce.
        El nu va da mâna cu predicatorul.
        Nu va sta în genunchi cu fața spre est.
        Nu va îngenunchea în ambii genunchi pentru a arăta că el e sincer, picioarele îi sunt bătute în cuie pe o cruce.

        Acest om nu poate face nimic decât să-și pună speranța în Isus Hristos. Acest om nu poate face nimic decât să-l roage pe Domnul, și a făcut acest lucru și sufletul i-a fost salvat. A făcut acest lucru și a mers direct în paradis.

         La gunoi cu toate prostiile religioase,la gunoi cu toate perdelele de fum,cu toate înșelăciunile,cu toată prestidigitația acestui număr de iluzionism.

        Isus salvează!!!
        Doar Isus!Doar Isus!
        Isus fără nimic altceva!
        Isus fără a mai necesita altceva!
        Isus salvează!!!!!

        Lumea este plină de confuzie,de atât de multe voci diferite.Atât de mulți oameni încearcă atât de multe lucruri diferite, dar fără succes. 
 
        Dar aici avem un om care nu putea face nimic decât să se bazeze pe Fiul lui Dumnezeu, și atunci când el a făcut acest lucru Isus L-a pronunțat posesor al vieții veșnice. 
 
        Ce dețineți în această dimineață? Dacă vă întreb în această dimineață dacă sunteți salvat,m-ați privi nedumerit sau ați spune da?
 
        Dacă vă întreb în această dimineață dacă mergeți în rai și spuneți că da, atunci aș întreba: "cum aveți de gând să ajungeți acolo?" mi-ați spune altceva decât Isus. Aud următorul lucru de o sută de ori pe săptămână.

 -Ați fost mântuiți? 
 -Da...,cred.
 -Ce vreau să spun este că dacă ați muri azi, ați merge în rai sau în iad?
 -În rai. 
 -Cum aveți de gând să ajungeți acolo? 
 -Sunt o persoană destul de bună.
 
        Acesta (tâlharul) nu este deloc o persoană bună. Este un răufăcător. Dovezile au fost prezentate, judecătorul a deliberat apoi a pronunțat verdictul. El trebuie să moară! El nu va fi reformat sau corectat, nu își va îmbunătăți viața. El nu va începe din nou de la 0, ci va muri înainte de apusul soarelui. Singura lui speranță este omul de pe crucea din mijloc. Singura lui speranță este că dacă îl va ruga pe Isus, acesta va avea milă de el și-i va salva sufletul. Și astfel face acest lucru și Isus îl salvează.
 
        Lăsați-mă să spun ceva în această dimineață pentru cei dintre voi care au persoane dragi, poate într-un azil de bătrâni, poate acasă, poate într-un ospiciu.
        Și doctorul poate spune că este vorba de o boala incurabilă în fază terminală și știi ce fel de viață au trăit, știi că nu sunt religioși, că nu sunt creștini, știi că nu sunt nici măcar decenți, știi că pastorul va trebui să mintă la înmormântarea lor. 
 
        Există vreo speranță? 
        Există vreo speranță? 

        Pot anula viața pe care au trăit-o? Nici vorbă.
        O pot îndrepta? Pot contracara faptele lor rele? Nici vorbă.
        Pot încerca să trăiască din nou, însă perfect de această dată? Nici vorbă.
 
        Este posibil ca în ultimele ore de viață,în timp ce moartea își parcheaza mașina în fața casei, își ia secera din portbagaj și merge pe alee să bată la ușa dumneavostră. Este posibil să vedeți moartea gata să sune la ușă.

       Este posibil să fiți salvat?
       Acest pasaj spune că DA.

        Nu este posibil să vă alăturați unei biserici, nu este posibil să aderați la o religie.
        Nu este posibil să anulați sau să vă retrăiți viața, dar este posibil să fiți salvat.  

        De ce în ultimele momente ale vieții, au o slujbă de urgență la domiciliu, dacă 70 de ani de făcut rău trebuie să fie contracarați de 70 de ani de făcut bine?
 
        Nu asta scrie în Biblie. Acest om s-a trezit.... s-a trezit într-o celulă de închisoare în drum spre iad. A mâncat ultima masă pe drumul său spre iad.El și-a luat la revedere în timp ce era în drum spre iad.A țipat în agonie când l-au pus cu forța pe cruce.A plâns de durere și chin în timp ce l-au răstignit pe cruce pentru ca toți să vadă că acel om este în drum spre iad.Și două ore mai târziu, două ore mai târziu, după ce a facut un singur lucru bun în întreaga sa viață (a crezut în Isus), ei îi rup picioarele, el se sufocă și înainte ca doctorul să confirme că nu mai are puls el deschide ochii în paradis.
 
       Vă spun,tot ce ține de mântuire (salvare) poate fi înțeles privind la hoțul pe de cruce. Răspunsul la fiecare argument pe care îl primim atunci când Îl mărturisim pe Hristos este hoțul de pe cruce. Răspunsul la fiecare pamflet pe care fiecare persoană religioasă îl pune în mâna ta este tâlharul de pe cruce. Răspunsul la fiecare predică și doctrină falsă prezentată la TV,radio sau într-o biserică este hoțul de pe cruce.

        Nu a făcut nici unul din lucrurile pe care spui că trebuia să le facă.El nu putea face nici unul din lucrurile pe care oamenii spun că ar fi trebuit să le facă.Nu a trăit o viață suficient de bună, nu era un om bun, nu a fost o persoană destul de bună, nimeni nu ar garanta pentru caracterul lui. 

        Dar în ultimele lui ore de viață, într-o încercare disperată de a scăpa de focul iadului, l-a rugat pe Isus, și Mântuitorul păcătoșilor a mai salvat încă unul.
 
        Lăudați-L pe Domnul!!! Să aruncăm o privire mai atentă aici, să aruncăm o privire mai atentă. În  [ Luca 23:39 ] vedem că unul din tâlhari moare fără speranță, el moare fără speranță.

        Motivul pentru care atât de puțini oameni sunt salvați astăzi este faptul că foarte puțini oameni realizează că ei înșiși mor fără speranță. "Eu sunt o persoană destul de bună" spune un om. Nu am făcut ceea ce a făcut acea persoană" spune un alt om. "Sunt religios" spune un alt om. "Fac tot ceea ce pot " spune un alt om.

        Vă spun vouă, oamenilor din această cameră. Până când nu v-ați convins că muriți fără speranță, nu ați avut nici un interes în a vă găsi un salvator. Până când nu v-ați văzut murind fără speranță nu ați avut nici un interes în a găsi pe cineva care v-ar putea ierta păcatele.

        Rușine predicatorilor care nu predica împotriva păcatelor. Rușine predicatorilor care nu condamnă nelegiuirile. Rușine predicatorilor care nu dau la o parte perdelele și nu arată bărbaților și femeilor focul iadului. De ce ar căuta cineva un salvator dacă respectivul nu moare fără speranță?

        Dacă ești astăzi aici și îl cunoști pe Isus Hristos ca Mântuitor al tău,eu voi spune ce ai știut înainte de a-L ști pe Isus: știai că un mormânt deschis te așteaptă și nu aveai nici o speranță de cealaltă parte a morții.
 
        Ce zi binecuvântată a fost atunci când Duhul Sfânt al lui Dumnezeu a adus această realitate în inima ta, ce zi binecuvântată a fost atunci când Duhul Sfânt al lui Dumnezeu te-a convins că ești vinovat.
  
        Acest infractor, condamnat de către oameni, se află acum condamnat de către Dumnezeu. "Voi muri!!!" își spune.

        Știi la 20 de ani s-ar putea să nu crezi acest lucru. Diana mi-a spus "Îmbătrânesc și eu.Am 22 de ani" afirmație care nu a provocat nici un pic de simpatie în mine :) Nu îmi pare rău câtuși de puțin pentru ea:) Vă spun, puteți avea 18 ani, 28 de ani sau 38 și tot ce vedeți este o autostradă liberă în față. Tot ceea ce vedeți sunt călătorii, benzină și un drum lung drum în față.  
 
       Vă spun, moartea nu v-a spus când vă va vizita.

        Ascultați-mă!!! Nu există un indicator pe drumul vieții care să spună de exemplu:48 ani până la moarte, 47 de ani până la moarte, 46 ani până la moarte. Unii oameni au folosit următoarea ieșire fără să știe că era lor. Unii oameni credeau că mai au încă 500 de mile dar ieșirea destinată lor a fost după doar trei. Vă spun, fiecare dintre noi va muri!!! 
 
        Acest om (tâlharul) tocmai și-a dat seama "Eu urmez!!!" nu celălalt tip, "Eu,eu". El era agățat pe cruce, "Eu voi muri!!! "
 
        Știa că va muri și când s-a văzut murind s-a uitat la acea mulțime și probabil și-a văzut mama, ea nu îl poate ajuta. L-a văzut probabil pe tipul cu care a jefuit un magazin, nici el nu-l poate ajuta. Vede soldatul, el nu-l va ajuta. L-a văzut probabil acolo și pe judecător, el sigur nu-l va ajuta.
 
        Acel om nu are pe nimeni să-l ajute, dar se întoarce și vede că un om însângerat este pironit pe crucea de lângă el, care nu se vaită, nu înjură, nu cerșeste milă, nu spune că suferă de pe urma unei înscenări. Ca un miel înainte de tăiere este tăcut, acel om de pe crucea din mijloc nu deschide gura. El este dus ca un miel la tăiere fără nici un zgomot, fără nici măcar un murmur, fără a se tângui, el nici măcar pe dinăuntru nu-i arată pumnul lui Dumnezeu.
 
        Și începe să vorbească cu celălalt tâlhar care este crucificat lângă el. Să ne uităm la versetul 40:
 
[ Luca 23:40 ] "40. Dar celalalt l-a infruntat si i-a zis: "Nu te temi tu de Dumnezeu, tu, care esti sub aceeasi osanda?"
 
        Trăim într-o generație plină de blasfemii.
        Oamenii își bat joc de Dumnezeu, ei nu se tem de El.
        Oamenii spun glume despre Dumnezeu, ei nu se tem de El.
        Oamenii strâmbă din nas când vine vorba de Dumnezeu, ei nu se tem de El.
        Oamenii cred că pot trăi cum vor, că pot face ce au ei chef și Dumnezeu îi va lăsa pe toți în rai, ei nu se tem de El.

        Vă spun, acest om când și-a vazut moartea cu ochii brusc a realizat ceva important:

        trebuie să-ți fie frică de Dumnezeu.
 
        Știu că s-ar putea să nu vă placă să auziți acest lucru. Știu că suntem în anul 2015. Știu că trăiesc în Statele Unite ale Americii. Știu că suntem toți liberali, toleranți, inclusivi, spunem că Dumnezeu este iubire,și că nu-i pasă ce faci. 

        Vă spun, lui Dumnezeu îi pasă de ceea ce faceți, El este sfânt, drept, pur, curat. Raiul este un loc în care nu există păcat. Nimeni nu ucide pe nimeni în rai, nimeni nu violează pe nimeni în rai, nimeni nu molestează pe nimeni în rai, nimeni nu răpește pe nimeni în rai, nimeni nu minte în rai.

        Raiul este un loc unde se află Dumnezeu cel sfânt.
   
        Hoțul acela este pe cale să moară și se apleacă și privește pe lângă Isus la amicul său de jocuri de noroc. Se apleacă și privește pe lângă Isus la amicul lui cu care fura, se apleacă și privește pe lângă Isus la omul cu care a comis o crimă și a spus: "Nu crezi că ar trebui să ne temem de Dumnezeu?"

        Vă aflați aici în această dimineață și nu sunteți mântuiți? Știu de ce nu sunteți salvați, deoarece Joel Osteen a spus să nu vă faceți griji, și Robert Schuller a spus să nu vă faceți griji, și domnul Rogers a spus să nu vă faceți griji, și "mami" v-a spus să nu vă faceți griji. 
 
        Dar, în schimb această Biblie spune că trebuie să vă faceți griji!!! Biblia spune să vă faceți griji, plata păcatului este moartea, asta spune Biblia. Focul iadului îi așteaptă pe cei care mor fără Isus Hristos, asta este ceea ce spune Biblia.
 
[ Matei 5:29-30 ] "29. Daca deci ochiul tau cel drept te face sa cazi in pacat, scoate-l si leapada-l de la tine; caci este spre folosul tau sa piara unul din madularele tale si sa nu-ti fie aruncat tot trupul in gheena.

30. Daca mana ta cea dreapta te face sa cazi in pacat, taie-o si leapad-o de la tine; caci este spre folosul tau sa piara unul din madularele tale si sa nu-ti fie aruncat tot trupul in gheena." 

        E mai bine să-ți tai mâna și să ajungi în rai, e mai bine să-ți tai piciorul și să ajungi în rai, e mai bine să-ți scoți un ochi și să ajungi în rai, decât să-ți folosești mâinile, picioarele și ochii pentru a trăi în păcat ca apoi să mori și să ajungi în iad.
   
         Atât de serioasă este această chestiune!
 
-"Credeam că iadul este doar mormântul."
-La ce ar fi bun să-ți tai piciorul dacă în continuare mergi în mormânt? Este ceva mult mai rău decât mormântul.
-"Cred că doar vei fi anihilat."
-Isus a declarat: "locul unde viermele nu moare și focul nu se stinge niciodată". Nu vei fi anihilat, nu vei dispărea. Nu vei dispărea într-un nor de fum. Oh nu, oh nu oh , nu. Dumnezeu este de temut!!!!!
 
        Tinerii,nu se tem de Dumnezeu. Ar face bine să o facă.
Oamenii în vârstă nu se tem de Dumnezeu. Ar face bine să o facă. 
Tâlharul a spus :"Nu ți-e frică de Dumnezeu?" și apoi versetul 41 el spune:
 
[ Luca 23:40-41 ] "40. Dar celalalt l-a infruntat si i-a zis: "Nu te temi tu de Dumnezeu, tu, care esti sub aceeasi osanda?

41. Pentru noi este drept, caci primim rasplata cuvenita pentru faradelegile noastre; dar Omul acesta n-a facut niciun rau."" 
        Ascultă-mă. Să zicem că următorul om ne reprezintă pe noi în drumul spre iad fără Duhul Sfânt al lui Dumnezeu care să ne condamne. 
 -Domnule pot să vă spun despre Isus? 
 -Nu mă interesează.
 -După cum bine știți toată lumea este păcătoasă.
 -Pe cine numești tu păcătos? Nu judeca! Nu scrie în Biblie nu judeca? 

        Acum aici suntem noi după ce Sfântul Duh a lui Dumnezeu ne spune că suntem pe moarte, fără speranță.
-Nu vă temeți de Dumnezeu? Pot să vă spun ceva despre Isus? Știți că toți am păcătuit?
-Da, știu. Dacă Dumnezeu îmi dă ceea ce merit am probleme mari.
 
        Ascultați-mă, știți ce se întâmpla? Undeva pe drum , undeva de-a lungul drumului spre iad. Dacă ieșiți de pe drumul spre iad și ajungeți în paradis, va trebui să realizați că nu doar sunteți condamnat, ci sunteți condamnat pe drept. Dumnezeu nu doar a spus că meritați iadul, El are și dreptate. Nu numai că a spus că sunteți lipsit de slava Lui, dar are și dreptate în legătură cu acest lucru. 
 
        Dacă atunci când încerc să-i spun cuiva despre Isus, respectivul îmi spune "Eu nu cred că sunt chiar atât de rău", atunci nici nu încerc să îl forțez.
 
        Dacă nu crezi că ești atât de rău nu vei fi salvat. 
Știi cine vine la altar duminică dimineața la doisprezece fără cinci? Persoana care a obosit în a-și găsi scuze, și a da vina pe alții, și a se enerva, și a spune "Nu mă judeca!". Persoana care știe că este condamnată de Dumnezeu care este și îndreptățit să o facă.

        Aceea este persoana care caută un salvator. 
 
        Vă spun, în noaptea dinainte să fiu salvat eram atât de speriat că nu voi mai trăi pentru a vedea dimineața. Mi-a fost atât de teamă că o să mă trezesc în iad. Am trăit așa doi ani, am trăit încâlcit în păcat timp de doi ani, știam, știam că dacă aș fi murit aș fi ajuns în iad. Pur și simplu nu am vrut să renunț la păcat. Aveam această suspiciune că dacă aș fi salvat, Domnul va dori cumva să fac ceva cu restul vieții mele.
 
        Îmi aduc aminte diverse lucruri, dar nu am de gând să vă povestesc, 
pentru că nu vreau să credeți că este în regulă să faceți acele lucruri, dar îmi amintesc cum fugeam cu prietenii mei în bezna nopții, auzind sirene de poliție în urma noastră, și rugându-mă "Doamne nu mă lăsa să mor în seara asta, nu vreau să merg în iad". 
 
        Nu ai spune că așa o persoană ar fi salvată? Vreau să spun că undeva pe drum ori vei înțelege că Dumnezeu este îndreptățit să te condamne ori nu vei fi salvat deloc.
 
        Văd că s-a lăsat liniște în sală.
 
        De ce Isus Hristos a murit pe cruce dacă lui Dumnezeu nu-i pasă de păcatele tale?
        De ce și-ar trimite propriul său fiu să sufere în locul tău, dacă ce am făcut noi nu merită suferință?
 
        Este o chestiune importantă pentru Dumnezeu. Noi într-adevăr ,
pe bună dreptate primim răsplata cuvenită faptelor noastre. 

        Știți ce spune un om nemântuit? "Ei bine, nu cred că merit să merg în iad. 
        Știți ce spune un om salvat? Ar trebui să fiu acum în iad.
 
        Știți ce spune o persoană care nu-L cunoaște pe Domnul? Spune: "Cred că locul meu este în rai".   
        Știți ce spune un om salvat? "Nu știu cum Dumnezeu ar putea lăsa vreodată o persoană ca mine în rai. "
 
        Este un individ acolo (pe una din cruci) care-L blesteamă pe Dumnezeu Tatăl și îl blesteamă pe Isus, și badjocorea Mântuitorul și murind, condamnat fiind pentru furt și crimă, credea că este o persoană bună.

        Nu-i așa că este ireal?

-Băieți aveti nevoie de ajutor?
-N-am nevoie de nici un fel de ajutor. Beep Beep. Pleacă din fața mea. Cine ești tu să mă judeci. 
 
        Ești executat pentru crimă și încă îți mai iei apărarea? Tâlharul de pe cealaltă cruce spunea " Știi chiar nu mă pot plânge. Am știut că furtul era împotriva legii atunci când am furat. Am știut că a omorâ un om era împotriva legii atunci când am am ucis. Tocmai am fost prins, merit acestă pedeapsă.

        Serios, v-ați privit vreodată prin prisma Cuvântului lui Dumnezeu? Ați spus vreodată: orice mi-a făcut Domnul am meritat. Am meritat tot ce am suferit. Nimeni nu vrea să spună acest lucru dar este adevărat. Vă rog să vă uitați la versetul 41:
 
[ Luca 23:41 ] "41. Pentru noi este drept, caci primim rasplata cuvenita pentru faradelegile noastre; dar Omul acesta n-a facut niciun rau.""
 
"dar Omul acesta n-a facut nici un rau"
 
        Poți specula cât vrei. Nu scrie nimic în Biblie că l-a auzit pe Isus predicând în urmă cu 2 ani. Nu scrie nimic în Biblie că l-a văzut pe Isus făcând o minune. Am auzit toate aceste povești, poate a fost, unul dintre cei pe care Isus i-a vindecat. Ascultă aici, tot ce știu este: la un moment dat, chiar înainte de a muri acest om a mărturisit cu gura lui: "persoana crucificată de lângă mine este fără păcat", "persoana crucificată lângă mine este neprihănită", "persoana crucificată lângă mine nu merită să moară". Eu merit, el nu. Eu sunt rău, El este bun. Eu greșesc, El are dreptate. Nu trebuia să știe acest lucru de la vârsta de 4 ani. Nu trebuia să știe acest lucru de la vârsta de 14 ani. Dar înainte de a muri a știut că cel de pe crucea din mijloc era un om neprihănit. Știa că acesta nu merita să moară.

        "Poate, poate, poate că acel om este diferit de mine.
        Poate că acel om e diferit de tipul de pe partea cealaltă.
        Poate că acel om mă poate ajuta. "

        Știi, atunci când a început să te intereseze ai invitat un prieten la tine acasă ca să-ți vorbească despre Biblie. Știi, atunci când a început să te intereseze ai invitat un coleg de muncă să stea cu tine la prânz și să-ți arate câteva lucruri. Atunci când a început să te intereseze te-ai aventurat, te-ai decis să-ți "riști viața" ducându-te la o biserică unde se predică Biblia:)) "Nici nu știi cum sunt acei oameni!!! Am auzit o mulțime de lucruri despre acei oameni":))
 
        Știi ce ai realizat? Ai crezut că erai destul de bun până când ai fost lângă El. Ai spus că nu erai chiar așa de rău până când ai fost lângă El.
Ai crezut că erai la fel de bun ca cel de lângă tine până când El a fost cel de lângă tine.

        Vezi infractorii de pe cruci? Acești doi infractori au trăit în preajma unor oameni asemenea lor timp de zeci de ani. Binențeles că ei cred că sunt oameni buni. Ei sunt la fel de buni ca toți cei din anturajul lor. 
Știi cu cine îți petreci timpul? Cu oameni la fel ca tine. Și astfel tragi concluzia că ești o persoană destul de bună. Pentru că nu faci ceva mai rău decât ce fac oamenii din anturajul tău. Dar dintr-o dată acest om nu se mai află într-o sală de jocuri de noroc. Dintr-o dată acest om nu se mai află, într-o încăierare între bețivi. Dintr-o dată omul acesta nu se mai află în curtea închisorii ridicând greutați. El este alături de Isus!!!

        Și când el se aliniază lângă Isus, dintr-o dată vede că nu este deloc un om bun. 
 
        Își spune: "în comparație cu un alt raufăcător sunt ok. În comparație cu un alt hoț sunt ok. Dar acum tocmai m-ai pus alături de Isus.
 
        El e bun și eu nu."
 
        Știi ce ți s-a întâmplat când ai început să cauți în Biblie? Vreau să spun,că doar te uitai în Biblie interesat,curios,dispus să înțelegi.Știu ce ai realizat. "Cred că nu sunt deloc bun. Cred că am niște probleme."

        Și cu cât te-ai uitat mai mult la Isus,în toată sfințenia Lui și toată bunătatea Lui și toată puritatea Lui și toată neprihănirea Lui cu atât mai mult ți-ai dat seama ce răufăcător ai fost. Cu cât te uitai îți dădeai seama ce răufăcător condamnat ai fost. 

        Acest om nu a făcut nimic rău, dar noi, noi merităm acest lucru, el nu. 
Ascultați-mă băieți, femei, adolescenți, ați văzut vreodată așa o persoană? Nu vă comparați cu colegii dumneavoastră. 


        Nu vă comparați cu membrii familiei dumneavoastră. Binențeles că sunteți mai bun decât nebunul familiei. Toți avem câte un nebun în familie. "Sunt mai bun decât el, așa că sigur ajung în rai."
 
        Etalonul nu este vecinul din bloc care fură tot ce nu este bătut în cuie. Etalonul este omul de pe crucea din mijloc. El este cel care nu a făcut nimic rău. 
 
        Așa că tâlharul e pe moarte, fără speranță, condamnat. El conchide că pedeapsa lui este dreaptă,știe că  faptele lui sunt rele, el mărturisește neprihănirea lui Hristos.
 
[ Luca 23:42 ] "42. Si a zis lui Isus: "Doamne, adu-Ti aminte de mine, cand vei veni in Imparatia Ta!""
 
        Știi că unele traduceri moderne ale Bibliei nu au "Doamne" acolo? Biblia spune că "oricine va chema pe numele Domnului va fi mântuit", spune "crede în Domnul Isus Hristos și vei fi mântuit ".

        Știi ce face acest om (tâlharul)? Stă pe cruce și realizează "sunt condamnat". Merg în iad, o merit, nu am nici o speranță. Ce pot face?
 
        Și instinctiv încearcă să bage mâna în buzunar pentru a trimite bani predicatorului de la TV :)), dar nu poate face acest lucru. Nu poate trimite bani nimănui. Nu poate scrie nici un cec. Înțelegi? Acest om nu poate face nimic decât să strige cu gura lui, din adâncul inimii lui: "Doamne!!! Doamne!!! Doamne!!!"

        Și același Isus care aude o fetiță dulce de șase ani rugându-se în dormitorul ei, aude aici un hoț, un criminal, un răufăcător când el rostește numele Domnului. Același Isus care aude un băiat în vârstă de nouă ani în școala de duminică chemând numele Domnului, aude un deținut condamnat la moarte legat de scaunul electric atunci când el 
strigă numele Domnului. Aleluia !!!!!
 
        Ascultă-mă, dacă salvarea nu este prin fapte, dacă este prin har (har=ajutor nemeritat oferit păcătosului de către Dumnzeu), prin credință, atunci oricine poate fi salvat!!!! Dacă hoțul de pe cruce poate fi 
iertat de păcatele sale atunci și tu poți fi iertat de ale tale. Dacă un om poate merge atât de departe în păcat ca totuși să-L întâlnească pe Isus, atunci și voi puteți să-L întâlniți pe Isus în acestă dimineață, indiferent de cât de departe ați mers pe un drum greșit. 
 
        El a chemat numele Domnului, dar el credea ceva când a chemat numele Domnului. "Doamne,adu-Ți aminte de mine, când vei veni în Împărăția Ta!"  
        O mulțime de oameni au au chemat numele Domnul atunci când mașina lor a ieșit de pe carosabil. O mulțime de oameni au au chemat numele Domnul atunci când au primit un rezultat prost la niște analize medicale,când au alunecat pe scări sau când scara pe care se aflau cădea pe spate.
 
        Uite ce spune Biblia că este Evanghelia:
[ Romani 10:9 ] "9. Daca marturisesti deci cu gura ta pe Isus ca Domn si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti, vei fi mantuit."

        În Corinteni este scris următorul lucru:

[ 1 Corinteni 15:3-4 ] "
3. V-am invatat inainte de toate, asa cum am primit si eu: ca Hristos a murit pentru pacatele noastre, dupa Scripturi;

4. ca a fost ingropat, si a inviat a treia zi, dupa Scripturi;"


 
        Este incredibil, acest om moare fiind răstignit și se uită, nu la un înger ce pluteste în aer, ci se uită la un om a cărui față este ruptă și bătută și este de nerecunoscut. Se uită la un om care are spini împinși în sprîncene și sânge care i se scurge pe față și pe spate, la un om care are cuie în mâini și picioare. Se uită la un om a cărui spate este carne vie, la un om care este agățat gol pe cruce, care este pe moarte, așa că sunt destul de sigur că acesta crede în moartea lui Isus.
 
        Și nu se uită la Isus și spune: "Ne va fi dor de tine." 
        El nu se uită la Isus și spune: "Păcat că nu ai putut stabili împărăția Ta".
        El nu se uită la Isus și spune: "Măcar ai încercat".
 
        Se uită la un bărbat care moare așa cum nimeni nu a murit niciodată și spune: "și atunci când stabilești împărația..." Știi ce crede acel hoț? Nu știe ce se întâmplă cu Isus acum , dar știe cu siguranță că acesta nu va rămane mort. Lucrurile nu arată bine acum, dar acestea se vor schimba. Nu îi ceri unui om să-și aducă aminte de tine când va veni 
în împărăția lui dacă crezi că acesta va fi rămâne mort.
 
        Acel hoț este agățat acolo și în inima lui el spune: "nu știu prea multe despre acest om , dar eu știu că acesta nu este sfârșitul poveștii sale. Și când va scrie ultimul capitol sper că mă va lăsa să fac parte din el."
 
 [ Luca 23:42 ] "42. Si a zis lui Isus: "Doamne, adu-Ti aminte de mine, cand vei veni in Imparatia Ta!""

și Isus i-a spus: pocăiește-te și fii botezat.
Cred că am greșit, nu asta i-a spus. 
 
        Și Isus i-a spus: spune de 40 de ori Ave Maria.
Nu a spus așa ceva.
 
        Și Isus i-a spus: dacă vinzi o sută de reviste "Turnul de veghe" pe lună...
Cred că am greșit din nou,nu asta a spus.
 
        Și Isus i-a spus: dacă iei parte la o "căsătorie cerească" întocmită în templul din Salt Lake (aluzie la mormoni) .
Nu a spus așa ceva.
   
        Înțelegi, am putea face acest lucru toată după-amiaza. Tâlharul nu poate face nimic, nu există nimic ce Isus să îi ceară, și el să poată să facă. 
 
        El nu se poate întoarce să-i ceară scuze cuiva. El nu se poate întoarce pentru a da cuiva banii înapoi. Tâlharul nu poate face nimic.
 
[ Luca 23:42-43 ] "42. Si a zis lui Isus: "Doamne, adu-Ti aminte de mine, cand vei veni in Imparatia Ta!"

43. Isus a raspuns: "Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in rai.""


        Poftim, acum ai răspunsul la întrebarea ta!!!
 
        Ai o întrebare?Acesta e răspunsul (salvarea prin credință a tâlharului).
        Ai un argument? Acesta e răspunsul.
        Ai o obiecție? Acesta e răspunsul.
        Predicatorul a spus că... Acesta e răspunsul.
        Ai auzit în timpul școlii de duminică spunându-se că.... Acesta este răspunsul.
        Ai văzut un tip la TV spunând că... Acesta este răspunsul.

        Acesta e răspunsul corect la toate chestiunile legate de salvare.
Nu știu ce întrebare legată de mântuire ai, dar acesta este răspunsul.

        Tâlharul nu a făcut nimic din ceea ce crezi că trebuie să faci pentru a fi salvat. 
        Tâlharul nu a reparat nimic din ceea ce crezi că trebuie reparat pentru a fi salvat.
        Tâlharul nu s-a alaturat nici unei organizații sau vreunui cult despre care tu crezi că trebuie să i te alături pentru a fi salvat.
 
        Singura lui speranță era ca Omul de pe crucea din mijloc să-i ierte păcatele și să-i salveze sufletul. Speranța lui era ca acel om să-l ia în paradis și ca acel om să-i dea viață dincolo de mormânt.
 
        Aceasta era singura lui speranță. Și acel om a făcut-o!!!! Acel om a făcut-o!!!! Unii oameni nu cred că Isus a mers în paradis în acea zi. Unii oameni nu cred în viață imediat după moarte. Oamenii cred tot felul de lucruri nebunești.Știi de ce?
 
        Unii pentru că au o traducere greșită a Bibliei. Lăsați-mă să vă explic. Nu toate traducerile moderne dar multe din ele.Să vedeți cât de mare e diferența dintre ele. Biblia martorilor lui Iehova spune în felul următor:
 
 [ traducerea greșită a martorilor lui Iehova Luca 23:43 ] 43. "Iar el i-a zis: „Adevărat îţi spun astăzi: Vei fi cu mine în Paradis!“

        Iată ce înseamnă versetul dacă semnele de punctuație au fost mutate, "azi,eu Isus îți spun,că într-o bună zi vei fi cum mine în rai".
 
        Dar El nu a spus asta.
 
[ Luca 23:43 ] "43. Isus a raspuns: "Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in rai.""
 
        Să simplificăm. Să spunem că este sâmbătă, ai mâncat cina devreme, te-ai dus devreme la culcare, te-ai trezit târziu, nu ai avut timp pentru micul dejun. Este 11:30 și aproape mori de foame și îți spun "astăzi îți spun, îți voi da de mâncare" și ziua trece și nu ți-am dat mâncare  și trece și ziua de luni și nu ți-am dat mâncare, trece și ziua de marți și nu ți-am dat mâncare.
 
-Te rog dă-mi ceva de mâncare,mor de foame. Mi-ai zis că-mi dai de mâncare.
-Am zis "astăzi dumninică îți spun: îți voi da de mâncare"

        Nu crezi că ar fi fost de preferat să fi spus "iți spun, astăzi îți voi da de mâncare"?
        Vrei să-ți spun azi sau vrei să-ți dau azi? Vedeți diferența?
 
        Noi nu vorbim despre o masă. Vorbim despre viața veșnică. Vorbim despre a merge în paradis. Chiar nu credeți că este o diferență între a vă spune azi că aveți viață veșnică și a avea viață veșnică astăzi?
 
        Vedeți diferența?
 
        Știți ce am primit eu în ziua în care l-am rugat pe Domnul? Știți ce am primit? Am primit viață veșnică în acea zi. În ziua aia am primit viață veșnică.

        Dacă ești aici în această dimineață și nu ești salvat, să știi că poți avea viață veșnică ASTĂZI.

        ASTĂZI!!!
 
[ Romani 10:13 ] "13. Fiindca "oricine va chema Numele Domnului va fi mantuit.""
 
        Ai realizat vreodată că ești pe moarte, fără speranță?
        Te-ai văzut vreodată așa?
        Ai realizat vreodată că ești condamnat ?
        Ai recunoscut vreodată că meriți să fii condamnat?
        Ai văzut vreodată că Isus nu merita condamnarea de care a avut parte?
        Ai văzut vreodată că Isus este singura speranță pentru un suflet pe moarte?
        L-ai rugat vreodată pe Domnul, pe Domnul care a murit, care a fost îngropat și care a înviat din morți?
 
        L-ai chemat vreodată? Dacă ai făcut-o vreodată, în acea zi el ți-a dat viață veșnică. Dacă nu ai făcut-o niciodată, astăzi El ți-ar putea da viață veșnică. Nu contează tradițiile familiei tale, sau religia ta veche.
 
        Îți spun: tâlharul de pe cruce nu a făcut nici unul din lucrurile pe care religia le cere. A făcut doar ce trebuia să facă. El s-a încrezut în Isus Hristos. Și eu am făcut același lucru, sunt atât de bucuros..., sunt atât de bucuros că am făcut-o. Dacă ai făcut-o sper că te bucuri.
    Dacă nu ai făcut-o, uite, uite nu e un proces ce durează zece ani, nu necesită o perioadă de studiu de șase luni. Acum ești în drumul spre spre iad , iar din momentul următor mergi în paradis.

       Este atât de simplu!!!!
       Isus salvează!!! Isus salvează!!! Lăudați numele Lui sfânt. 
 
        Tatăl nostru care ne ești în ceruri suntem atât de recunoscători astăzi. 
 


         „Tâlharul de pe cruce?” -- predică a lui James W. Knox.