30. i-a scos afara si le-a zis: "Domnilor, ce trebuie sa fac ca sa fiu mantuit?"

31. Pavel si Sila i-au raspuns: "Crede in Domnul Isus, si vei fi mantuit tu si casa ta."    

                                                                                          [ Faptele Apostolilor 16:30-31 ]


Munca nu vă va elibera

 
                                            

 [ Ioan 3:16 ] “16. Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. “

[ Romani 4:5 ] “5. pe cand, celui ce nu lucreaza, ci crede in Cel ce socoteste pe pacatos neprihanit, credinta pe care o are el ii este socotita ca neprihanire. "


"Arbeit macht frei" -  era scris deasupra unei intrări în lagărul de la Auschwitz. Înseamnă: munca te va elibera.

    M-am gândit că ar fi util să fac referire la acest lucru când voi vorbi despre salvare. Mi-am dat seama că există o asemănare profundă între acest slogan și falsa salvare pe care toate religiile false o oferă. E o asemănare bazată pe cinismul promisiunii și dezamăgirea deznodământului.    

    Sunt sigur că în zilele holocaustului, erau închiși în lagăre evrei care împinși de disperare munceau mai mult în speranța că vor fi eliberați. Și sunt convins că erau ofițeri germani care, odată ce terminau programul se relaxau cu un pahar de coniac în mână și râdeau pe seama evreilor care credeau și acționau conform sinistrului slogan.

    Cu siguranță ținta ironiilor nu erau evreii leneși, rebeli, necooperanți ci cei care munceau în speranța eliberării și cu siguranță nici un evreu nu a fost eliberat datorită muncii prestate în lagăr. Ei munceau pentru a consolida sistemul ce îi ținea captivi și în locul eliberării primeau un loc în camera de gazare. Cât de cinic!!!

    Cât de dureros probabil era când realizau că în loc să fie eliberați erau omorâți. Cât de amar era gustul trădării pe care îl simțeau la sfârșit. Oare ce credeau despre tot timpul pe care l-au petrecut muncind pentru călăii lor? Sigur și-au dorit să nu fi muncit deloc.

    La fel și Satan i-a convins pe oameni, prin intermediul diferitelor religii și prin slujitorii lui prefăcuți, că munca îi va salva.

[ 1 Corinteni 2:13-15 ] “13. Oamenii acestia sunt niste apostoli mincinosi, niste lucratori inselatori, care se prefac in apostoli ai lui Hristos.

14. Si nu este de mirare, caci chiar Satana se preface intr-un inger de lumina.15. Nu este mare lucru, dar, daca si slujitorii lui se prefac in slujitori ai neprihanirii. Sfarsitul lor va fi dupa faptele lor.”

    Toate religiile false ale lumii vă îndeamnă să munciți pentru a fi salvați. Să vă botezați, să țineți post, să vă rugați, să dați bani, să fiți buni, să iertați, să mergeți la biserică etc.

    Niciunul din aceste lucruri nu vă va salva! Satan vrea că voi să munciți pentru salvarea voastră deoarece știe că astfel nu veți fi salvați niciodată și știe că sunteți predispuși la a face acest lucru deoarece vi se pare logic. Vrea ca voi să fiți pierduți ca în final să ajungeți în iad și în plus până atunci vrea ca voi să munciți pentru el.

    Și așa cum nici măcar un evreu nu a fost eliberat din lagărele naziste în urma muncii lui, nici un om nu va fi salvat în urma efortului lui. Nici nu vreau să mă gândesc ce vor simți acei oameni la final. În ziua marii judecăți. În ziua în care Isus le va vorbi. Atunci ei vor înțelege cum munca lor a fost folosită pentru a-i îndoctrina cu o doctrină falsă pe cei din jur. Vor afla că nici ei nu sunt salvați și nici pe cei din jur nu i-au lăsat să fie salvați. Vor înțelege cum prin efortul și exemplul lor i-au târât și pe alții în iad.

Oare cât de dezamăgiți se vor simți când anticipând că vor merge în rai află că de fapt vor arde de vii în iad la nesfârșit?

Oare ce vor crede despre tot timpul pe care l-au petrecut muncind pentru cel care i-a amăgit?

Oare cum se vor simți când vor afla că puteau fi salvați și era gratis și nu necesita nici măcar un dram de efort?

Oare cum se vor simți când vor afla că puteau fi salvați fără să renunțe la nimic?

Oare cum se vor simți când vor afla că puteau fi salvați fără să schimbe nimic în viața lor?    

    Salvarea nu poate fi obținută prin muncă. Știu că sunteți obișnuiți să munciți pentru ce vă doriți dar salvarea nu e de vânzare. Ea costă prea mult, deci noi nu putem plăti pentru ea. De aceea, pentru a ne salva, Dumnezeu ne-o oferă gratis, în dar. Altfel nici măcar unul din noi nu am putea fi salvați.

    Nu vă lăsați amăgiți de Satan!

    Nu munciți pentru a fi salvați. E o țeapă. Satan v-a promis ce nu vă poate da. Nu poate plăti ce a promis. Nu poate și nici nu vrea.

    Salvarea este gratis!!! O putem avea DOAR dacă o primim în dar. Nu o puteți câștiga. Salvarea este oferită în dar prin credință în Isus. Nu o merităm nici unul. Salvarea este oferită DOAR în dar prin credință în Isus. Doar așa putem fi salvați.

[ Efeseni 2:8 ] “8. Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.”

Doar așa putem fi salvați. Deci fiți convinși de următoarele:


    În urmă cu 2000 de ani Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu a murit, a fost îngropat și a înviat după 3 zile pentru a vă plăti păcatele. Sunt plătite!!! Și dacă voi credeți acest lucru veți fi salvați. Isus vrea ca voi să fiți salvați.

[ 1 Timotei 2:3-4 ] “3. Lucrul acesta este bun si bine primit inaintea lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru,

4. care voieste ca toti oamenii sa fie mantuiti si sa vina la cunostinta adevarului. “

Nu trebuie să renunțați la nimic pentru a fi salvat.

Nu trebuie să faceți fapte bune pentru a fi salvat.
Nu trebuie să vă purtați mai frumos cu oamenii pentru a fi salvat.
Nu trebuie să-i iertați pe cei care v-au greșit pentru a fi salvat.
Nu trebuie să vă iubiți aproapele pentru a fi salvat.
Nu trebuie să fiți fidel soției pentru a fi salvat.
Nu trebuie să-i tratați pe cei din jur așa cum v-ați dori să fiți tratat pentru a fi salvat.
Nu trebuie să renunțați la păcatele care vă plac atât de mult pentru a fi salvat.
Nu trebuie să vă lăsați de băut pentru a fi salvat.
Nu trebuie să vă lăsați de fumat pentru a fi salvat.
Nu trebuie să-i iubiți pe cei salvați pentru a fi salvat.
Nu trebuie să vă donați banii pentru a fi salvat.
Nu trebuie să fiți un angajat sau un părinte sau un soț bun pentru a fi salvat.

[ Fapte 16:30-31 ] “30. i-a scos afara si le-a zis: "Domnilor, ce trebuie sa fac ca sa fiu mantuit?"

31. Pavel si Sila i-au raspuns: "Crede in Domnul Isus, si vei fi mantuit tu si casa ta."

    Vedeți? Nu i-au spus : "faceți fapte bune și veți fi mântuit" și nici "iertați-i pe cei care v-au greșit și veți fi mântuit". Nu i-au spus donează 10 % din venit și nici roagă-te în fiecare zi pentru a fi mântuit. Nu i-au spus "lasă-te de fumat" și nici "mergi la biserică pentru a fi mântuit". Nu i-au spus "cere-ți iertare celor cărora le-ai făcut rău" și nici "nu mai păcătui pentru a fi mântuit".

    Nu i-a spus deoarece nu trebuia să facă aceste lucruri pentru a fi mântuit. Trebuia doar să creadă în Isus. I-au spus "Crede in Domnul Isus, si vei fi mantuit “ deoarece salvarea e doar prin credință în Isus.

Crezi în Isus și ești salvat. Ce poate fi mai ușor decât atât?

    Isus vrea să fiți salvat. Isus vrea să vă salveze acum, așa cum sunteți dumneavoastră.

    Nu trebuie să vă pară rău pentru ce ați facut, nu trebuie să vă reabilitati, să vă cereți scuze etc. Isus nu are nici o problemă în a salva păcătosul care sunteți dumneavoastră.

[ 1 Timotei 1:15-16 ] "15. O, adevarat si cu totul vrednic de primit este cuvantul care zice: "Hristos Isus a venit in lume ca sa mantuiasca pe cei pacatosi", dintre care cel dintai sunt eu.

16. Dar am capatat indurare, pentru ca Isus Hristos sa-Si arate in mine, cel dintai, toata indelunga Lui rabdare, ca o pilda celor ce ar crede in El, in urma, ca sa capete viata vesnica."


    Isus vrea ca dumneavoastră să fiți salvat și vă oferă în dar salvarea. Este gratis!!! GRATIS!!! Nu presupune efort sau sacrificiu din partea dumneavoastră.


Sper că veți crede în Isus, că veți fi salvați și că ne vom vedea într-o bună zi în rai .

   
[ Romani 4:5 ] “5. pe cand, celui ce nu lucreaza, ci crede in Cel ce socoteste pe pacatos neprihanit, credinta pe care o are el ii este socotita ca neprihanire. "

    Credeți în Isus şi veți fi salvați!!!!