30. i-a scos afara si le-a zis: "Domnilor, ce trebuie sa fac ca sa fiu mantuit?"

31. Pavel si Sila i-au raspuns: "Crede in Domnul Isus, si vei fi mantuit tu si casa ta."    

                                                                                          [ Faptele Apostolilor 16:30-31 ]


Întrebări frecvente 3
1.Care este vestea bună?


Iată mai jos vestea bună așa cum este ea descrisă în Biblie:


[ 1 Corinteni 15:1-8 ] 1. Va fac cunoscut, fratilor, Evanghelia pe care v-am propovaduit-o, pe care ati primit-o, in care ati ramas

2. si prin care sunteti mantuiti, daca o tineti asa dupa cum v-am propovaduit-o; altfel, degeaba ati crezut.

3. V-am invatat inainte de toate, asa cum am primit si eu: ca Hristos a murit pentru pacatele noastre, dupa Scripturi;

4. ca a fost ingropat, si a inviat a treia zi, dupa Scripturi;

5. si ca S-a aratat lui Chifa, apoi celor doisprezece.

6. Dupa aceea S-a aratat la peste cinci sute de frati deodata, dintre care cei mai multi sunt inca in viata, iar unii au adormit.

7. In urma S-a aratat lui Iacov, apoi tuturor apostolilor.

8. Dupa ei toti, ca unei starpituri, mi S-a aratat si mie.


2.De ce este acest lucru o veste atât de bună?


Cel ce o crede este salvat.

Cel ce o crede este iertat de TOATE păcatele,trecute,prezente și viitoare.

Acea persoană devine unul dintre copiii lui Dumnezeu.Acea persoană are viață veșnică și va trăi la nesfârșit fără să mai simtă niciodată durere,necaz,disperare.

3.Voi mai da socoteală pentru faptele mele dacă sunt salvat?

Nu.Nu veți da socoteală pentru nimic.Dumnezeu v-a declarat neprihănit.De ce să dați socoteală?Pentru ce?Nu ați făcut nimic rău niciodată ca urmare a faptului că sunteți salvat.

Sunteți iertat.

Păcatele comise,inclusiv cele viitoare sunt deja uitate dacă sunteți salvat.Sunteți neprihănit.

Iertarea oamenilor este motivul pentru care Isus a murit a fost îngropat și a înviat după 3 zile.

Scopul salvării oferite de El este evitarea pedepsirii noastre.

Pedeapsa păcatelor noastre este o eternitate în iad dar Isus ne oferă iertarea tuturor păcatelor ( trecute, prezente și viitoare ) dacă noi credem că El a murit a fost îngropat și a înviat după 3 zile conform scripturilor.


[ Isaia 43:25 ] “25. Eu, Eu iti sterg faradelegile, pentru Mine, si nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatele tale.“

[ Psalmi 103:12 ] ‘12. cat este de departe rasaritul de apus, atat de mult departeaza El faradelegile noastre de la noi.“4.Ce este "semnul fiarei"?

[ Apocalipsa 13:11-18 ] “11. Apoi am vazut ridicandu-se din pamant o alta fiara, care avea doua coarne ca ale unui miel si vorbea ca un balaur.

12. Ea lucra cu toata puterea fiarei dintai inaintea ei si facea ca pamantul si locuitorii lui sa se inchine fiarei dintai, a carei rana de moarte fusese vindecata.

13. Savarsea semne mari, pana acolo ca facea chiar sa se coboare foc din cer pe pamant in fata oamenilor.

14. Si amagea pe locuitorii pamantului prin semnele pe care i se daduse sa le faca in fata fiarei. Ea a zis locuitorilor pamantului sa faca o icoana fiarei care avea rana de sabie, si traia.

15. I s-a dat putere sa dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei sa vorbeasca si sa faca sa fie omorati toti cei ce nu se vor inchina icoanei fiarei.

16. Si a facut ca toti, mici si mari, bogati si saraci, slobozi si robi, sa primeasca un semn pe mana dreapta sau pe frunte,

17. si nimeni sa nu poata cumpara sau vinde fara sa aiba semnul acesta, adica numele fiarei sau numarul numelui ei.

18. Aici e intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei. Caci este un numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase. “


5.Este posibil ca cineva care a acceptat semnul fiarei să fie salvat ulterior?


NU.

Salvarea este imposibilă după acceptarea semnului fiarei.

Este mai bine să muriți de foame fără a lua semnul fiarei decât să-l acceptați și să ajungeți în iad unde veți fi torturat zi și noapte.


Mâncarea pentru o zi nu merită o eternitate de chin.

Nu merită să acceptați semnul fiarei.
Nu merită chiar dacă-i dezamăgiți pe cei dragi sau pe cei ce vă admiră.Nu merită nici dacă vor ridiculiza cei ce vă urăsc.

E mai bine să fiți omorâți fără a lua semnul fiarei decât să-l acceptați și să ajungeți în iad unde veți fi torturat zi și noapte.

O zi de viață în acest trup efemer nu merită o eternitate de chin.

[ Apocalipsa 14:9-10 ] “9. Apoi a urmat un alt inger, al treilea, si a zis cu glas tare: "Daca se inchina cineva fiarei si icoanei ei si primeste semnul ei pe frunte sau pe mana,

10. va bea si el din vinul maniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat in paharul maniei Lui; si va fi chinuit in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului.6.Fiara , falsul profet și Satan sunt entități diferite?

Da.Sunt 3 entități diferite.Să urmărim argumentul de mai jos:


[ Apocalipsa 20:2 ] “2. El a pus mana pe balaur, pe sarpele cel vechi, care este diavolul si Satana, si l-a legat pentru o mie de ani. “


Concluzia 1: diavolul este Satan.


[ Apocalipsa 20:20 ] “10. Si diavolul, care-i insela, a fost aruncat in iazul de foc si de pucioasa, unde este fiara si prorocul mincinos. Si vor fi munciti zi si noapte in vecii vecilor.“

Din versul anterior și din concluzia 1 rezultă că fiara , falsul profet și diavolul ( Satan ) sunt 3 entități diferite.7.Vor exista manifestări supranaturale în viitor?


Da.Unele dintre aceste manifestări vor fi folosite pentru a-i amăgi pe oameni să-l venereze pe diavol.

Câți sceptici ( materialiști ( oameni ce cred doar în lumea materială  adică vizibilă , observabilă ) de cele mai multe ori ) ați întâlnit care spun că nici măcar nu cred că Dumnezeu există deoarece nu au nici o dovadă? Pe mulți dintre ei aceste miracole înșelătoare îi vor face să venereze fiara.

Și ei și alții vor crede că fiara este dumnezeu în virtutea premizei false că doar Dumnezeu poate acționa în afara legilor cunoscute ale fizicii ( supranatural ) .


[ Apocalipsa 13:11-14 ] “11. Apoi am vazut ridicandu-se din pamant o alta fiara, care avea doua coarne ca ale unui miel si vorbea ca un balaur.

12. Ea lucra cu toata puterea fiarei dintai inaintea ei si facea ca pamantul si locuitorii lui sa se inchine fiarei dintai, a carei rana de moarte fusese vindecata.

13. Savarsea semne mari, pana acolo ca facea chiar sa se coboare foc din cer pe pamant in fata oamenilor.

14. Si amagea pe locuitorii pamantului prin semnele pe care i se daduse sa le faca in fata fiarei. Ea a zis locuitorilor pamantului sa faca o icoana fiarei care avea rana de sabie, si traia.“
8.Vor fi impostori care vor pretinde că sunt Isus?

Da.În viitor va exista o perioadă în care o mulțime de oameni vor pretinde că sunt Isus și îi vor înșela pe ceilalți făcând miracole.


[ Matei 24:4-5 ] 4. Drept raspuns, Isus le-a zis: "Bagati de seama sa nu va insele cineva.

5. Fiindca vor veni multi in Numele Meu si vor zice: "Eu sunt Hristosul!" Si vor insela pe multi.


[ Matei 24:15-27 ]  15. De aceea, cand veti vedea "uraciunea pustiirii", despre care a vorbit prorocul Daniel, "asezata in Locul Sfant" - cine citeste sa inteleaga! -

16. atunci, cei ce vor fi in Iudeea sa fuga la munti;

17. cine va fi pe acoperisul casei sa nu se coboare sa-si ia lucrurile din casa;

18. si cine va fi la camp sa nu se intoarca sa-si ia haina.

19. Vai de femeile care vor fi insarcinate si de cele ce vor da tata in zilele acelea!

20. Rugati-va ca fuga voastra sa nu fie iarna, nici intr-o zi de Sabat.

21. Pentru ca atunci va fi un necaz asa de mare, cum n-a fost niciodata de la inceputul lumii pana acum si nici nu va mai fi.

22. Si daca zilele acelea n-ar fi fost scurtate, nimeni n-ar scapa; dar, din pricina celor alesi, zilele acelea vor fi scurtate.

23. Atunci daca va va spune cineva: "Iata, Hristosul este aici sau acolo", sa nu-l credeti.

24. Caci se vor scula hristosi mincinosi si proroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi.

25. Iata ca v-am spus mai dinainte.

26. Deci daca va vor zice: "Iata-L in pustiu", sa nu va duceti acolo! "Iata-L in odaite ascunse", sa nu credeti.

27. Caci, cum iese fulgerul de la rasarit si se vede pana la apus, asa va fi si venirea Fiului omului.


9.Există obiceiuri , tradiții , ceremonii ce trebuie ținute în creștinism?

NU.Noi suntem liberi. Liberi de lege și de poverile altor religii ( ritualuri , tradiții , sărbători etc. ) . Noi suntem liberi. Noi trăim în libertatea care este în Hristos . Noi suntem deja salvați prin credință în Isus . Nu trebuie să mai facem nimic pentru a ajunge în rai.

Noi nu suntem nici măcar sub lege , noi deja suntem ireversibil considerați neprihăniți prin credință în Isus Hristos.


[ Galateni 2:4 ] 4. din pricina fratilor mincinosi, furisati si strecurati printre noi ca sa pandeasca slobozenia pe care o avem in Hristos Isus, cu gand sa ne aduca la robie;


[ Galateni 4:28-31 ] 28. Si voi, fratilor, ca si Isaac, voi sunteti copii ai fagaduintei.

29. Si, cum s-a intamplat atunci, ca cel ce se nascuse in chip firesc prigonea pe cel ce se nascuse prin Duhul, tot asa se intampla si acum.

30. Dar ce zice Scriptura? "Izgoneste pe roaba si pe fiul ei; caci fiul roabei nu va mosteni impreuna cu fiul femeii slobode."

31. De aceea, fratilor, noi nu suntem copiii celei roabe, ci ai femeii slobode. Hristos ne-a izbavit ca sa fim slobozi.


[ 1 Corinteni 6:11-12 ] “11. Si asa erati unii din voi! Dar ati fost spalati, ati fost sfintiti, ati fost socotiti neprihaniti, in Numele Domnului Isus Hristos si prin Duhul Dumnezeului nostru.

12. Toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nimic nu trebuie sa puna stapanire pe mine. “10.Este lumina de înviere o blasfemie?

Isus este lumina lumii nu flacăra din candelele aprinse de preoții ortodocși.

Cât timp era în lume El a fost lumina lumii . După înălțarea la cer tot El este lumina lumii prin intermediul nostru  ( noi cei salvați ) deoarece alcătuim trupul lui    .

[ Ioan 9:5 ] “5. Cat sunt in lume, sunt Lumina lumii." “


[ Ioan 1:6-9 ] “6. A venit un om trimis de Dumnezeu: numele lui era Ioan.

7. El a venit ca martor, ca sa marturiseasca despre Lumina, pentru ca toti sa creada prin el.

8. Nu era el Lumina, ci el a venit ca sa marturiseasca despre Lumina.

9. Lumina aceasta era adevarata Lumina, care lumineaza pe orice om, venind in lume. “


[ Matei 5:14 ] “14. Voi sunteti lumina lumii. O cetate asezata pe un munte nu poate sa ramana ascunsa. “


   
[ Luca 19:10 ] “10. Pentru că Fiul omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut."

    Crede şi fii salvat!!!!