30. i-a scos afara si le-a zis: "Domnilor, ce trebuie sa fac ca sa fiu mantuit?"

31. Pavel si Sila i-au raspuns: "Crede in Domnul Isus, si vei fi mantuit tu si casa ta."    

                                                                                          [ Faptele Apostolilor 16:30-31 ]


Cel mai mare scandal din istorie

 
                                                  predică de Yankee Arnold     După mesajul de astăzi vreau ca toată lumea să mă placă :) Mă veți plăcea , fie pentru că m-am compromis și voi mă placeți pentru acest lucru sau mă veți plăcea pentru că susțin punctul de vedere pe care Domnul vrea să-l susțin. Dar eu nu știu ce punct de  vedere susțineți voi. Eu doar știu ce susțin eu.Vreau să vorbesc astăzi despre cel mai mare scandal din lume. 

    Uneori ați auzit despre un predicator care a fugit cu secretara și acesta este scandalul. Uneori ați auzit despre: un  evanghelist implicat într-un scandal, cineva care a delapidat niște bani și se pornește un scandal, cineva nu-și poate găsi mesajele din e-mail ( aluzie la Hillary Clinton ) și iată un scandal :). Există tot felul de scandaluri în lume. Poate chiar tu ascunzi unul și speri că nimeni nu află niciodată și trăiești în frică. Să știți că păcatul vostru vă va găsi. Dar voi tot sperați să nu se întâmple , dar vreau  să vă spun ceea ce cred eu că este cel mai mare scandal din toate timpurile.

    Așa că aș dori să luați Biblia și să o deschideti la Cartea Isaia. Nu încercați să judecați anticipat mesajul, valoarea  mesajului sau motivul mesajului până când nu auziți mesajul. Deschideți Biblia la cartea Isaia capitolul 40...cartea Isaia  capitolul 40. Vreau să vă uitați la versetul 18 într-una din  Bibliile bisericești și , dacă nu aveți o Biblie există o Biblie în banca din  fata dumneavoastra. Observați ceea ce este scris în Isaia capitolul 40 în versetul  18:

[ Isaia 40:18 ]
18 " Cu cine voiti sa asemanati pe Dumnezeu? Si cu ce asemanare Il veti asemana? ". Dumnezeu spune indrazneste, intreaba-te : stii un alt dumnezeu in afară de Dumnezeu?

    Ieri am primit un e-mail de la un domn al cărui nume era Mohamed. Nu , nu era cel care a început religia  Islamului :). Dar se numea Mohamed și a vrut să mă informeze, ( probabil pentru că la un moment dat a auzit una din predicile mele sau a citit  unele din articolele mele undeva sau a ascultat la radio etc. ) că el  știa că am spus că : Iehova  Dumnezeul lui Israel este cel care a creat  cerurile și pământul și numele lui este  Iehova, Domnul. Și a vrut să mă informeze că: numele lui Dumnezeu este Allah , nu este nici un alt Dumnezeu decât Allah, Allah nu are un fiu și că eu evident greșesc.

    Nu  vorbim despre religia islamului astăzi. Vreau doar să folosim acest lucru drept referință deoarece unii oameni sunt cu adevărat impresionați  de numărul mare de oameni care  cred un anumit lucru. Când ei iau în considerare cât de mulți oameni sunt în religia  Islamul , atunci ei conchid că acesta trebuie să fie adevărul , deoarece  o mulțime de oameni sunt musulmani. Dar o mulțime de oameni vor spune nu , nu poți ști dacă un lucru este adevărat doar pentru că o mulțime de  oameni cred acel lucru. Majoritatea nu are întotdeauna dreptate. Aveți o mulțime de  oameni care cred că biserica romano-catolică este reprezentantul creștinismului și așa mai departe. Uite cât de  mulți oameni sunt romano-catolici , deci ei trebuie să aibă dreptate. Apoi există religia Martorii lui Iehova  și Mormonii ș.a.m.d. Uitați câte tipuri diferite de baptiști sunt. Nici nu știi câte religii diferite sunt. Cine are dreptate? Cineva trebuie să greșească, nu-i așa ? Cineva trebuie să greșească!!! Nu pot avea cu toții dreptate, deoarece aceștia au opinii ce se exclud una pe alta și care acoperă toate cazurile posibile. Cu excepția uneia, există un numitor comun între toate aceste religii . Îi veți auzi mereu vorbind  despre modul în care trebuie să trăiești  pentru a merge în rai.

    Dar există o religie care  iese în evidență, prin faptul că este un pic diferită  și vom discuta despre ea imediat. Uitați ce este scris în Isaia
capitol 40  în versetul 25 ,

[ Isaia 40:25 ] 25 "Cu cine Ma veti asemana, ca sa fiu deopotriva cu el? - zice Cel Sfant. ".

Spune că nu e nimeni ca El. Uitați-vă în versetul 28:

[ Isaia 40:28 ] "28. Nu stii? N-ai auzit? Dumnezeul cel Vesnic, Domnul, a facut marginile pamantului. El nu oboseste, nici nu osteneste; priceperea Lui nu poate fi patrunsa. ".

    Versetele de mai sus va arată că dacă există un Dumnezeu viu și adevărat atunci există doar unul singur. Dacă există un dumnezeu atunci există doar un singur Dumnezeu. Priviți ce spune el  aici , în capitolul 41 versetul 4

[ Isaia 41:4 ] " 4. Cine a facut si a implinit aceste lucruri? Acela care a chemat neamurile de la inceput, Eu, Domnul, Cel Dintai si Acelasi pana in cele din urma veacuri." "

    Dumnezeu spune că nu există alt dumnezeu în afară de El, și că există doar un singur Dumnezeu. Așa că poate nu există nici un alt Dumnezeu. Uitați-vă în Isaia capitolul 42  versetul 8

[ Isaia 42:8 ] "8. Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu; si slava Mea n-o voi da altuia...".

    El nu va da slava lui unui așa numit dumnezeu. Noi trebuie să-l venerăm pe Dumnezeului cel viu și adevărat, deci nu trebuie să venerăm un alt dumnezeu, sau să-l onorăm sau să-l respectăm.

    Asta este scris în Biblie. Vă rog priviți ce este scris în Isaia capitolul
44 în versetele 6 și 8,


[ Isaia 44:6 ] " Asa vorbeste Domnul, Imparatul lui Israel si Rascumparatorul lui, Domnul ostirilor: "Eu sunt Cel dintai si Cel de pe Urma,.." si atentie: "si afara de Mine, nu este alt Dumnezeu. "

[ Isaia 44:8 ] "8. Nu va temeti si nu tremurati; caci nu ti-am vestit si nu ti-am spus Eu demult lucrul acesta? Voi Imi sunteti martori! Este oare un alt Dumnezeu afara de Mine? Nu este alta Stanca, nu cunosc alta!"

    Dacă Dumnezeu nu cunoaște nici un alt Dumnezeu , atunci înseamnă că nu există nici un alt Dumnezeu.

    Sunt oameni în întreaga lume care susțin că Allah este Dumnezeu. Allah nu există. Nu există nici un Dumnezeu pe nume Allah!!! Nu este nici un Dumnezeu pe nume Allah!!!  Nu eu am spus acest lucru, Dumnezeu a spus acest lucru. A spus că nu există nici un alt Dumnezeu , deci musulmanii se închină cuiva care chiar nu există. Gândiți-vă la acest lucru. Abia acesta este un adevărat scandal. Ce se va întâmpla când toți acei oameni vor afla că  au fost înșelați atât de mult timp. Oare cum se vor simți? Să știți că oricine poate trece prin viață atâta timp cât există speranța că ceea ce crezi este adevărul. Există chiar și niște oameni care sunt dispuși să moară pentru ceea ce cred deoarece ei cred că este adevărat. Și apoi vor afla că nu e deloc adevărat. Deschideți Biblia și deschideți la cartea Matei capitolul 7  versetul 1. Biblia spune că sunt mulți profeți falși ( persoane care pretind că sunt profeți ). Conform Bibliei există falși profeți și Mohamed este un profet fals. Nu este un profet al lui Dumnezeu. Dumnezeu
nu l-a trimis. Nu are și niciodată nu a avut mesajul lui Dumnezeu.Isus spune aici , în  versetele 21-22

[ Matei 7:21-22 ] ". Nu oricine-Mi zice: "Doamne, Doamne!"" va intra in Imparatia cerurilor, din cer , ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri.""  
22. Multi Imi vor zice in ziua aceea: ""Doamne, Doamne! N-am prorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?""

Aceștia sunt oameni care se laudă cu cât de importanți sunt , cu tot ce au făcut ei și se așteaptă să meargă în rai , dar ce spune Isus despre salvare? În versetul 13

[ Matei 7:13 ]
""13. Intrati pe poarta cea stramta. Caci larga este poarta,
lata este calea care duce la pierzare, si multi sunt cei ce intra pe ea. "

    Mulți, mulți urmează profeți falși, învățători falși. Învățătorii falși au un mesaj fals. Cum verificați dacă un mesaj este fals? Îl comparați cu adevărul. Dar atunci când nu cunoașteți adevărul nu puteți identifica eroarea. Dar iată suntem aici în această mare lume rea, ne naștem cu o natură păcătoasă, cu toții facem lucruri greșite. Păcătuim împotriva unui Dumnezeu sfânt și drept. Sunt jignit când cineva se autodenumește "tată sfânt"". Există doar un singur Tată sfânt, și eu îl cunosc. Papa nu este Tatăl Sfânt. Eu îl cunosc pe Dumnezeu și nu există cineva care să merite acest titlu, cu excepția Dumnezeului adevărat și viu. Acesta este adevărul. O singură persoană , care atunci când am plecat din biserică pleca și ea, a dat mână cu mine la ușă și a spus : "Spune ce crezi cu adevărat."

    Voi încerca să vă spun ce cred cu adevărat. Deschideți Biblia la cartea  Psalmi capitolul 32. Aici este un curs despre Scriptură. Este scris că numai Dumnezeu poate ierta păcatele. Numai Dumnezeu. Dacă păcătuim împotriva lui Dumnezeu, Dumnezeu  trebuie să ne ierte. Eu nu vă pot ierta  de ceea ce ați făcut împotriva lui Dumnezeu. Aș putea să vă iert de ceea ce ați făcut împotriva mea. Soția ta te poate ierta de ce ai făcut împotriva ei , dar când păcătuiți împotriva lui Dumnezeu nu veniți la mine. Puteți vorbi cu Dumnezeu, Dumnezeu vă poate ierta , dar eu nu pot. Pot doar să vă îndrept spre El, dar nu mă voi purta precum un impostor ce spune că trebuie să vii prin mine la El. Acest lucru ar fi o erezie. Aici , în Cartea Psalmilor în capitolul 32 versetul 1 până la 5

[ Psalmi 32:1-5 ]
1."Ferice de cel cu faradelegea iertata si de cel cu pacatul acoperit!
2.Ferice de omul caruia nu-i tine in seama Domnul nelegiuirea si in duhul caruia nu este viclenie!
3. Cata vreme am tacut, mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate.
4. Caci zi si noapte mana Ta apasa asupra mea; mi se usca vlaga cum se usuca pamantul de seceta verii. (Oprire)
5. Atunci Ti-am marturisit pacatul meu si nu mi-am ascuns faradelegea. Am zis: "Imi voi marturisi Domnului faradelegile!" Si Tu ai iertat  vina pacatului meu. (Oprire) ".

    David păcătuise împotriva lui Dumnezeu. A comis adulter, a comis crimă , Dumnezeu l-a confruntat prin intermediul unui profet pe nume Nathan și David spune cum se simte în interior. Asta face greutatea vinovăției unui om. Atunci când știi că ai păcătuit împotriva lui Dumnezeu, se produce această vină. Oamenii ar dori să afle cum pot obține iertarea păcatelor și pentru a nu mai purta această vină căpătată de pe urma a ceea ce au făcut. Unul dintre cele mai mari lucruri ce pot fi făcute pentru cineva este iertarea. Atunci când ești iertat ( dacă Dumnezeu îți iartă păcatele ) , știi că niciodată nu va mai considera împotriva ta păcatele tale. Ești iertat. Este ceva ce trebuie să înțelegeți. El vorbește despre fărădelegi. Fărădelegea înseamnă că ați încălcat o limită. Dumnezeu spune să nu faceți și dumneavoastră ați făcut-o, ați mers pe  peluza cuiva, v-ați urcat în copacul cuiva. Să nu calci pe iarbă, să nu urci în copac. Și le-ați făcut pe amândouă. Să nu comiți adulter și ai comis. Indiferent de ce este interzis le-ați făcut. Dar cred că nelegiuirea se referă și la motivul pentru care faceți ceea ce faceți. Pasiune și poftele voastre sălășluiesc în interiorul vostru și le comiteți intenționat. Pentru că v-ați gândit la ele. Deci ați păcătuit, și aceasta este o încălcare a ceea ce trebuia să nu faceți. Ați comis fărădelege, care este un păcat, ați comis fărădelege din cauza a ceea ce se întâmplă în interiorul vostru. David a avut toate aceste pofte în interiorul lui. A premeditat , și a făcut, a efectuat fărădelegea. Acesta e motivul pentru care există o greutate prin care oamenii trec.

    Este minunat, am fost contactat de oameni care mi-au spus prin e-mail că nici nu gândesc cât de liberi se simt de când această greutate a fost ridicată de pe  umerii lor ( atunci când au realizat că au fost iertați de Dumnezeu ). Este un lucru minunat și este ceea ce Domnul își dorește. Există doar un singur Dumnezeu viu și adevărat  care poate ierta și se întâmplă să fie Iehova, Dumnezeu insuși care a creat  cerurile și pământul . Nu există nici un alt Dumnezeu , așa că , dacă se duc la oricine altcineva în afară de Dumnezeu , atunci ei se află pe calea greșită și păcatele lor nu sunt iertate. Nu contează cât de multe păcate îi mărturisesc unui Dumnezeu necunoscut. Păcatele lor nu sunt iertatate. În timpul școlii de duminică am spus că motivul pentru care putem avea  păcatele iertate este faptul că cineva a fost pedepsit  pentru păcatele noastre. Păcatele nu sunt  iertate până când nu crezi că cel care a făcut acea plată pentru păcatele tale este  acceptat.De aceea în cartea Luca capitolului 24 versetele 46-47 El spune

[ Luca 24:46-47 ] "46. Si le-a zis: "Asa este scris si asa trebuia sa patimeasca Hristos si sa invie a treia zi dintre cei morti.
47. Si sa se propovaduiasca tuturor neamurilor, in Numele Lui, pocainta si iertarea pacatelor, incepand din Ierusalim. "

    El spune "iertare în Numele Lui datorită plății pe care El a făcut-o. Nu există nici iertare, nu există nici milă  nu există nici har în religia Islamului. Nu există nici un dumnezeu Allah, totul este inventat de om, și i-au omorât pe cei  care nu au crezut și iată acum islamul a crescut atât de mult încât acum le și e frică să fie sceptici.

    Gândiți-vă la acest lucru: să presupunem că toți acești oamenii din dreapta au rujeolă și toți cei din stânga nu au. Toți acești oameni o au. Mai bine să spunem generic că au un virus. Dar toți cei din stânga nu au acest acest virus, nu doresc virusul, ei vor să se depărteze de acești oameni care au virusul, deoarece îi omoară. De exemplu Bob Brooks nu vrea să fie în jurul acestor oameni din cauza modului în care sunt ei , pentru că au acest virus , din acest motiv va veni aici în stânga pentru că el nu dorește să fie aici cu acei oameni care au virusul , dar el are virusul. Dacă el vine aici, atunci altcineva de aici din stânga s-ar putea infecta cu virusul. Vrea să să scape și să aducă aici (în stânga ) ceea ce ei au acolo. Există oameni nu doresc boala cauzată de virus, și ei fug să scape. Toți acești imigranți doresc să fugă din unele țări musulmane, pentru că nu le place ideea unora de a tăia capetele oamenilor. Chiar și a celor care sunt în religia  Islamul. Din această cauză ei fug. Doresc ei să scape de virus (islam) când vin aici? Nu. Îl transportă cu ei , deoarece aceeași învățătură pe care au avut-o în țara natală, o aduc cu ei aici. Și ori de câte ori se căsătoresc și au copii, îi vor  învăța din aceeași carte: coranul. Coranul este una din sursele de unde provine virusul. Ei au virusul și îl predau mai departe. De asta am spus mai înainte și nu îmi cer scuze pentru acest lucru, acea carte ar trebui interzisă în America. Nu ar trebui să fie nici o o moschee din America, este un pur și simplu o celulă teroristă și sunt aici cu un singur scop: acela de a răspândi virusul.

    Există o mulțime de alte religii, islamul e doar una din ele. Există o mulțime de alte persoane care au alți viruși. Dar, Evanghelia lui Isus Hristos este leacul pentru orice virus. Singurul leac este să credeți adevărul: că Dumnezeu l-a trimis pe Fiul Său în lume pentru a plăti păcatele. Nimic altceva nu poate, nici o religie nu poate rezolva această problemă. Noi am fost atât de binecuvântati să trăim în America , țara în care avem libertatea de a spune oamenilor adevărul și lumea a fost binecuvântată și ea din cauza Americii. Dar America încet-încet își pierde influența, pierde acest vaccin care este remediul. Am devenit atât de diluați încât nu mai avem puterea de a influența lumea.

    Am întâlnit oameni care m-au întrebat "Ce crezi despre papă?"" Știrile au fost saturate. A fost o mulțime de fast și  protocol. Evenimentul a fost acoperit din plin. Au relatat tot ceea ce a spus și făcut. Vreau să înțelegeți , nu aș spune ce spun dacă nu aș fi crezut că e adevărat. Dacă nu aș fi crezut că acesta este adevărul nu aș fi spus nimic. Nu critic  caracterul lui deoarece nu știu cu adevărat ce fel de caracter are. Dar vă spun acest lucru : dacă papa ar fi fost vicar al lui Hristos și el într-adevăr il reprezintă pe Hristos pe pământ , dacă ar fi fost adevărat și aș fi crezut cu adevărat  atunci aș face orice să ajung acolo pentru a-l vedea pe acest om. Aș vrea atât de mult să văd omul , care îl reprezintă pe Isus Hristos pe pământ. Dar în scripturile pe care le citesc observ  că Isus Hristos a spus ""Duceti-va in toata lumea și propovaduiti Evanghelia la orice faptura. "". Am văzut un om care a vorbit despre problema imigrației, am văzut un om care a vorbit despre cei săraci și l-am văzut vorbind despre alte lucruri , despre schimbările climatice. Dar eu vad că el are șansa de a  vorbi cu președintele , de a vorbi Congresului, de a vorbi Americii, de a vorbi lumii întregi. Ce situație favorabilă, ce oportunitate de a povesti cel mai important eveniment care a avut loc în lume doar ca apoi să vorbești despre schimbările climatice , imigrație și săraci. Dacă aș fi el m-aș gândi că toți acești oameni vor muri și atunci când aceștia vor muri nu vor fi atât de bucuroși că au știut cum să rezolve schimbarea climatică, sau că au știut cum să rezolve problema imigrației și au știut cum să ajute pe cei săraci. Acum ei sunt în flăcările iadului pentru totdeauna și singurul om care trebuia să știe cum să ajungi în rai nu le-a spus niciodată. Unde este Evanghelia lui Isus Hristos? Unde este Hristos? Tot ce am auzit a fost:" oh , uită-te la compasiunea omului  uite cât de mult își iubește aproapele". Totul a fost despre papă și Biserica Catolică. N-a avut nimic de-a face cu Isus Hristos, Fiul Dumnezeului Celui Viu , care a venit în lume să moară pe cruce pentru a plăti pentru toate păcatele tuturor , astfel încât oamenii să poată avea viață veșnică gratis. Acest mesaj nu a fost acolo!!! Nu era acolo!!! Mă deranjează? Da.


    Vă rog deschideți Biblia la cartea Fapte capitolul 2. Eu nu datorez nici unui un om loialitatea mea. Îl știu pe Hristos și El e mai real decât hainele de pe spatele meu. Omul pe care l-am văzut, omul pe care l-am auzit nu îl reprezintă pe Hristos. Nu a avut  nimic de-a face cu reprezentarea Domnului  Isus Hristos. El nu a avut mesajul Lui. Dacă nu știi adevărul puteți spune: ""ce minunat, câtă compasiune are,a pupat un copil pe creștet" Uitați-vă la Fapte capitolul 2 și versetul 38.

[ Faptele apostolilor 38 ] 38. "Pocaiti-va", le-a zis Petru, "si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh.

    Versetul 38 spune cumva? ,"apoi Papă Petru :)) avem aici în sală un Petru avem aici un papă :)) le-a zis să se pocăiască și să fie botezați fiecare dintre voi în numele papei? :)) spune cumva du-te la papă și mărturisește-ți toate păcatele tale?:)) Nu a zis așa ceva. Tot ce trebuie să faceți este să credeți în Domnul Isus Hristos și astfel primiți iertarea păcatelor voastre.

Ori Isus și Petru mințeau ori papa mințea.

    Nu trebuie să mergi la nici un păstor. Nu trebuie să mergi la nici un preot , episcop, cardinal sau papă pentru a-ți fi iertate păcatele. Tot ce trebuie să faci este doar între tine și Dumnezeu, Mergeți la Tatăl prin Fiul și astfel îl acceptați pe Isus Hristos drept salvatorul vostru crezând că a murit pe cruce și a plătit pentru păcatele voastre și Dumnezeu a spus că vă va da cadou viața veșnică, și păcătelele voastre vor fi
iertate. TOATE. Nu aveți nevoie de efortul niciunui om. Nici un preot nu te poate ierta de ce ai făcut împotriva lui Dumnezeu. Găsiți dacă puteți versetul. Nu este în Biblie.

    Deschideți Biblia la cartea Fapte capitolul 13 și observați ce spune El. Cartea Fapte capitolul 13 versetul 38 "38. Să știți, dar, fraților, ca în El"  Papă :)) NU. Nu scrie asta, ci vorbește despre Isus Hristos "vi se vestește iertarea păcatelor; "Păcatele voastre au fost  iertate pentru că v-ați pus  încrederea în Isus Hristos și aceasta e singura modalitate prin care vă pot fi iertate păcatele. Nu există nici o altă cale. Cine  a spus acest lucru? Dumnezeu. Și există doar un singur adevărat Dumnezeu viu și nici un om nu are dreptul de a  modifica ceea ce Dumnezeu spune, sau să fure  onoare  de la Dumnezeul cel viu și adevărat și să și-o pună asupra lui însuși și să se plimbe de parcă ar fi un un monument de smerenie.

    Și eu pot să-mi pun o pălărie pe ureche, îmi pun gulerul invers și uită-te ce sfânt sunt și bolborosec ceva ce nu poate fi înțeles. Așa este religia. Este inventată de om. Este făcută să te uimească să zici: " e ceva prea complicat ca eu să înțeleg, dar e minunat să văd acest lucru".

    Întâlnesc des această situație și oamenii sunt mișcați pe dinăuntru. Aceste lucruri și ritualuri nu înseamnă nimic pentru mine. De ce? Pentru că îl știu pe Hristos. Îl cunosc.

    Cu ani în urmă cineva candida la președenție. Vorbeau despre faptul că... era cineva important, cred că era Dan  Quayle , și a făcut declarația cu privire la John F. Kennedy și celălalt tip care candida, i-am uitat numele, Lloyd Bentsen se uită la Dan Quayle , și spune: John F. Kennedy a fost prietenul meu. L-am cunoscut pe John F. Kennedy și dumneavostra  nu sunteți John F Kennedy. Îl știu pe Dumnezeu , Îl știu pe Hristos și vă spun: papa nu îl reprezintă. Nu îl cunoaște!!! Nu îl cunoaște!!!

    Ascultați-mă. Să ne prefacem pentru un moment că Yankee Arnold are o șansă de a vorbi cu președintele. Yankee Arnold are oportunitatea de a vorbi Congresului. Yankee Arnold vorbește acum în fața acestor camere TV. Răspundeți la această întrebare: despre ce credeți că voi vorbi cu ei? Despre cel mai important lucrul pe care îl vor auzi vreodată. Voi vorbi cu ei despre schimbările climatice :)) , problema imigrației sau credeți că voi spune: să vă arăt ceva, fie ca această mână ( stânga ) să reprezinte toți oamenii (eu, voi, toți oamenii) și acest portofel reprezintă păcatele noastre. (Apoi punând portofelul în mâna stângă) Cu toții am păcătuit dar Dumnezeu ne iubește. El urăște ceea ce facem greșit , dar el ne iubește. Dacă noi suntem condamnați atunci ajungem în iad.

    Nu ar fi fost minunat dacă papa spunea , dar uite Dumnezeu vă iubește și vrea să ajungeți în rai dar pentru a ajunge în rai trebuie să fiți perfect neprihăniți precum Dumnezeu. Biserica catolică nu te poate face perfect , nici un om nu te poate face perfect , nici singur nu te poți face perfect. Biblia spune clar că nu poți câștiga viața veșnică, toți banii dați bisericii catolice nu vă vor ajuta deloc. Toate rugăciunile , mătăniile și penitența nu vă vor ajuta deloc.

    Nu ar fi fost minunat dacă papa spunea acest lucru? Nu ar fi fost minunat dacă Papa ar fi spus uite: această mână ( dreaptă ) îl reprezintă pe Isus Hristos ,el este  Domnul Dumnezeu întrupat care a venit în această lume. De ce? Pentru că te iubește. (apoi luând portofelul ce reprezintă păcatele din mâna stângă în mâna dreaptă) Și a luat asupra lui toate păcatele lumii și le-a plătit pe cruce. A plătit o singură dată pentru toată lumea. Odată pentru totdeauna. Și s-a întors din morți, s-a înălțat la cer și tot ce trebuie să faceți este să credeți că a făcut-o pentru noi și el atunci pune această plată în contul nostru și putem fi siguri că vom merge în rai când vom muri. Cât ar fi de minunat ar fi fost dacă Papa ar fi spus tot ce v-am spus. Să fi spus: trebuie să acceptați plata lui Isus Hristos acum ca singura voastră speranță de a merge în rai.

    Dacă tu crezi că atunci când El a murit a murit pentru tine, că a plătit pentru păcatul tău atunci El îți va da viață veșnică.

    Ai încredere în El. N-ar fi fost minunat dacă papa ar fi avut câteva lacrimi în ochi în timp ce el dădea dovadă de compasiune și dragoste? N-ar fi fost minunat dacă oamenii ar fi avut încredere în Hristos pentru a fi salvați? Nu ar fi fost minunat? Poate l-aș fi crezut un pic. Dar nu a zis asta, a zis: să vă spun despre schimbarea climatică. Este oare acesta cel mai important lucru despre care putea vorbi Papa?  Imigranți? Oare acesta este cel mai important  lucru ce trebuie spus tuturor acestor oamenilor? Și să ne iubim unii pe alții... să ne iubim unii pe alții. Ei nu au puterea de a iubi , nu au puterea .

    Am văzut o bandă desenată în ziar astăzi. Era desenat papa în picioare cu John Boehner și restul în spatele lui, și restul oamenilor erau jos și se luptau , aruncau scaune și se zgâriau și scria " să ne iubim unii pe alții". Cam despre asta este vorba. În final nici un destin nu va fi schimbat.

    Nimeni nu poate fi salvat dacă nu a auzit Evanghelia și fără Evanghelie nimic nu se schimbă. Trăiești și mori dar unde îți vei petrece eternitatea? De aceeea este atât de important acest aspect.

Deschideți Biblia și uitați-vă în cartea Matei capitolul 11... Matei capitolul 11. Acesta este un fragment reprodus din Vechiul Testament dar pentru a scurta un pic așteptarea să citim de acolo de unde este citat în Noul Testament. Matei  Capitolul 11 Ioan Botezătorul ( el a fost precursorul lui Isus Hristos ) se află în închisoare și este scris aici , în versetul 1:

[ Matei 11:1-3 ] 1. Dupa ce a ispravit de dat invataturi la cei doisprezece ucenici ai Sai, Isus a plecat de acolo, ca sa invete pe oameni si sa propovaduiasca in cetatile lor.
2. Ioan a auzit din temnita despre lucrarile lui Hristos
3. si a trimis sa-L intrebe prin ucenicii sai: "Tu esti Acela care are sa vina sau sa asteptam pe altul?"

  Tu ești cel pe care-l așteptăm sau așteptăm un altul? Pe mine nu mă interesează să aflu dacă a vrut sau nu cu adevărat să știe, dacă a avut într-adevăr întrebări, dacă într-adevăr a avut îndoieli. Nu-mi pasă cu adevărat. Spun doar că el a spus acest lucru. Nu mă interesează motivul.

[ Matei 11:4 ] "4. Drept raspuns, Isus le-a zis: "Duceti-va de spuneti lui Ioan ce auziti si ce vedeti: "

    Cu alte cuvinte , uite ce fac , uite ce spun. Duceți-vă să-i spuneți aceste lucruri. Îl reprezintă papa cu adevărat pe Domnul Isus Hristos? Pornind de la ce a spus Hristos: să vedem ce face papa. Găsim o asemănare? Nici una. Tot ce face papa e doar fast și protocol.

    Vrea să ajute săracii. Vă dați seama câte milioane de euro au băgat în acea catedrală? Cred că în jur de 30 de milioane de euro. Doar pentru a o renova. "Să-i ajutăm pe cei săraci" și au cheltuit 30 de milioane pe acea catedrală. Aveți idee cât de bogat este Vaticanul? Ați văzut vreodată catedrala sf. Petru? Vă dați seama câte biserici minunate au peste tot  lume? Vă puteți întâlni într-o locație precum a noastră, nu este nici pe departe la fel de scumpă. Dați-mi mie 30 de milioane de euro și pot face acest loc să arate mult mai bine:). Nu avem bani nici măcar pentru a ne înnoi băncile. Îmi pot pierde șirul ideilor foarte ușor:). Dar de ce nu dați toți banii săracilor? Nu a spus Isus că întotdeauna îi vom avea pe săraci cu noi? Cât rău a făcut papa sub pretextul ajutării celor săraci.

    Realizați că Biblia spune că Isus , care a fost bogat, a devenit sărac, că voi prin sărăcia lui să puteți fi făcuți bogați. Știți că atunci când luați un biet copil sau un om sărac sau o femeie săracă și îi convingi să creadă în Hristos i-ai făcut mai bogați decât orice om pierdut din această lume? Știi că atunci  acea persoană este un copil al lui Dumnezeu și când  acel copil sau acel bărbat sau acea femeie moare vor merge pe străzi din aur ? Vor avea pereți de jasp și vor trăi într-un frumos oraș, într-un conac pentru totdeauna și vor avea un corp nou și vor mânca toate mâncărurile pe care vor dori să le mănânce. Nu se poate mai bine decât atât.

    Dar te poți duce acolo ( referire la biserica catolică) și vă pot da o masă din când în când și uite ce demonstrație de ajutor umanitar. "Uite cât de mult iubim oamenii" și de cele mai multe ori asta este doar pentru a-i face să arate bine, să-i facă să se simtă mai  buni pentru că au făcut ceva. Nu are nimic de-a face cu acei oameni săraci .Vorbești despre tine. Religia te face pe tine să te simți bine , totul este despre tine. Nu este vorba despre acei oameni săraci.

    Dacă îi iubești pe acei oameni , atunci de ce nu le-ai spus informația cea mai importantă? De ce nu le-ai spus cum să obțină viață veșnică și cum să ajungă în rai atunci când vor  muri? Într-un final ei vor muri. Și ce a spus Isus? Mergeți în toată lumea și: vorbiți despe imigrație ,și schimbarea
climatică.:)) dați-le o masă gratis. Mergeți peste tot și instalați rețele de canalizare.:)) Sau a spus "Duceti-va in toata lumea si propovaduiti Evanghelia". De ea au cea mai mare nevoie. Mai mult decât orice altceva.

    Papa a uitat s-o spună. A uitat s-o spună. Nu este de la Dumnezeu, aceasta este religia și distruge o mulțime de oameni. Priviți ce este scris în versetul patru

[ Matei 11:4 ] 4 "... "Duceti-va de spuneti lui Ioan ce auziti si ce vedeti: "
"5. orbii isi capata vederea, schiopii umbla, leprosii sunt curatati, surzii aud, mortii invie si " trebuie să subliniez acest lucru  "saracilor li se propovaduieste Evanghelia."

    Doriți să-i ajutați pe cei săraci atunci spuneți-le despre Hristos. Spuneți-le despre cum pot fi bogați, spuneți-le că pot  avea comori în cer , deoarece altfel cei săraci vor fi întotdeauna săraci. Altfel, pentru a-i face pe săraci bogați va trebui să-i faceți pe cei bogați mai săraci. De aceea ei vorbesc despre ceva ce ei numesc redistribuirea bogăției. Acest lucru este specific comunismului. Este socialism. Biblia nu învață acest lucru. Este o învățătură vicleană. Nu este nici măcar o tradiție americană. Nu este biblic. E doar modalitatea omului de a rezolva ceva . Și când acest plan e pus în aplicare va atrage mai mulți oameni în biserica catolică. Și oamenii care nu au pic credință sau cei care cred toate lucrurile ciudate vor fi atât de impresionați, de parcă acest om a făcut un lucru mare.
  
    Într-o oră aș fi putut să citesc toate mesajele pe care le-a transmis și aș fi spus probabil și ceva în plus. Dacă oamenii doresc să fie impresionați bine , dar eu numesc acest lucru cel mai mare scandal din lume.

    I-a înșelat pe toți acei oameni. Gândiți-vă la mulțimile de oameni care îl ascultă. Unde își vor petrece eternitatea când vor muri? În iad. Când cineva pretinde că îl știe pe Dumnezeu și este ambasadorul credinței creștine și nici măcar nu le spune cea mai importantă întâmplare din lume. Cine a fost  Isus? De ce a venit în lume? De ce a murit pe acea cruce? Când a venit înapoi din morți și le-a spus  ucenicilor "Duceti-va in toata lumea " care era acel mesaj ce trebuia propovăduit? Nu avut papă o șansă ? Nu a avut papa o ocazie? Nu ar fi fost un lucru minunat dacă ar fi explicat  Evanghelia ? Mântuirea nu vine la cineva pentru că ei și-au mărturisit păcatele lor ci pentru că ei au crezut în Isus
Hristos.

    Luați Biblia și deschideți-o la cartea Faptele Apostolilor capitolul 10. Înțelegeți papa, cardinalii, episcopii, preoții sunt  produsul educației lor. Au fost învățați toate aceste lucruri. La fel o mamă și un tată au copii lor mici și i-au învățat aceste lucruri toată viața și copiii i-au crezut.

    Mi-ar plăcea să-i explic papei evanghelia. Mi-ar place ca el să știe cum să aibă viața veșnică. Dacă el știa atunci ar fi spus și altora, dar el nu le spune pentru că nu știe. În cazul în care papa moare fără ca el să aibă încredere în Hristos ca  salvator, unde va merge el? Va merge în iad. Îi auzi vorbind despre maica Teresa. Ce sfântă minunată. Dar dacă ea nu a crezut că Hristos e Mântuitorul ei , ea nu va merge în rai.

    Dacă doriți să știți cum arată un sfânt uitați-vă la mine. Sunt un sfânt și acest lucru nu depinde de votul dumneavoastră. Acest lucru nu se poate schimba. Știți de ce sunt un sfânt ? Pentru că Dumnezeu m-a făcut sfânt. Am fost făcut pur și neprihănit și pus deoparte și aparțin Domnului. Eu sunt un sfânt în ochii lui Dumnezeu. În ochii tăi probabil sunt un păcătos murdar, putred și infect care ar trebui să ajungă în iad, Dar eu voi ajunge în rai , pentru că Dumnezeu m-a iubit. El m-a iubit atât de mult încât l-a trimis pe fiul său să-mi plătească păcatele.

    Uitați-vă ce spune în capitolul 10 uitați-vă la versetul 43. Petru vorbește în acest verset. Dacă Petru a fost primul papă de ce nu spune mesajul pe care primul papă l-a dat. Dar Petru a fost căsătorit. Știm acest lucru pentru că Biblia spune că Isus a trebuit să-i vindece soacra. Cine și-ar fi dorit o soacră fără a avea o soție?:))

[ Faptele apostolilor 10:43 ] 43. Toti prorocii marturisesc despre El
ca oricine crede in El capata, prin Numele Lui, iertarea pacatelor." "

    Este ceva scris acolo despre papă sau despre episcopi,  preoți, cardinali, sau despre oricine altcineva? Sau doar spune "prin Numele Lui"," oricine crede". Asta este ce scrie în Biblie? Da. Și cine a spus acest lucru? Petru. Și despre el spun ei că a fost primul papă.

    Mulți oameni m-au întrebat: "nu ai nici un pic de respect pentru convingerile religioase ale altor oameni?" Nu. Ce este greșit este greșit. De ce să respect ceea ce este greșit? Eu cred că oamenii au libertatea de a alege ceea ce vor să creadă, dar acest lucru nu nu înseamnă că ceea ce cred ei este și adevărat. Doar pentru că voi credeți ceva nu înseamnă că este adevărul. Doar pentru că eu cred ceva nu înseamnă că este corect. Mai bine aflați dacă ceea ce credeți este ceea ce ne învață Biblia. Nu credeți tot ce spun. Credeți ce este scris în Biblie. Vă încurajez pe toți să credeți. El spune:

[ Faptele apostolilor 10:43 ] "43... oricine crede in El capata, prin Numele Lui, iertarea păcatelor..."

    Uitați-vă din nou: "oricine crede în El". Plata a fost deja făcută. Atunci când credeți primiți iertarea Lui a tuturor păcatelor voastre. Plata a fost deja făcută și puteți fi iertați doar pentru că ați crezut. Credeți și El face plata în contul dvs. și veți ajunge în rai în baza a ceea ce a făcut Hristos pentru voi. Asta e cea mai bună veste din lume.

    Mi-am dat silința să spun toate acestea fără a ofensa pe nimeni. Dar știți că nu există nici un mod prin care să pot spune ceea ce cred fără ca cineva să se supere. Așa că încerc să decid dacă vreau sau nu să stau la ușă și să dau mâna cu dumneavoastră.:)) Poate unii din voi poartă, stiți una din acele veste.. cu dinamită.:))

    Așa că nu am de gând să îmbrățișez pe nimeni :)), dar sper că ați înțeles ceea ce spun și de ce spun aceste lucruri.  Îi iubesc pe toți acei oameni, dar au fost orbiți în cadrul celui mai mare scandal din lume. Au fost înșelați. Au fost mințiți. Ei își pun speranța în ceva ce nu îi poate salva. Dumnezeul viu și adevărat nu le-a spus să facă acest lucru. Nu îmi pasă că e vorba despre: religia Islamului, catolici, sau chiar despre baptiști, sau oricine altcineva. Dacă nu e adevărul atunci e
o minciună. Eu nu vreau ca oamenii să se încreadă în faptele lor pentru a ajunge în rai. Trebuie să crezi că atunci când Hristos a murit a plătit păcatele tale. Ai încredere în El și doar în El. Nu într-un om, nu într-o Biserică , ci numai în Dumnezeu cel viu. Să ne rugăm!

    Capetele plecate și ochii închiși fără a vă uita în jur. Sper ca voi să fi crezut deja că Isus Hristos este mântuitorul vostru , dar dacă nu ați făcut-o, vă rog să aveți încredere în Domnul.

    Nu vă puneți încrederea într-un om sau într-o biserică. Nu vă puneți încrederea într-un predicator.

    Nu se poate să greșiți dacă aveți încredere în singurul  Dumnezeu adevărat și viu care există. Acesta este Iehova  Domnul, Dumnezeul lui Israel. Și-a trimis  Fiul, El are un Fiu și a murit pentru tine  pentru că el nu a vrut ca tu să suferi pentru păcatele tale. El dă salvarea gratis , astfel încât tu să o poți obține. Dacă trebuia s-o câștigi prin fapte nu o mai puteai obține. Și pentru că a vrut ca tu să mergi în rai a creat o cale de salvare.

    Singura cale este să ai încredere că El este cel care a murit pentru tine și a plătit pentru păcatele tale și atunci când crezi acest lucru ești iertat de toate păcatele. Ești declarat neprihănit ca și cum n-ai făcut nimic rău niciodată. Sunteți dispuși să acceptați iertarea lui Dumnezeu?

    Fiți iertați! Nu va mai exista nici o acuzație împotriva voastră. Dumnezeu vă iubește atât de mult.

    Sunteți dispuși să aveți încredere în El? Și dacă sunteți dispuși, îi voi cere ceva în doar o clipă. Vă rog să ridicați mâna, ridicând mâna nu vă salvați, eu doar vreau să știu pentru cine să mă rog. Aș vrea să mă rog pentru voi și dacă ați crezut că Hristos este Mântuitorul vostru vă rog să ridicați repede mâna apoi să o coborâți. Nu vă voi face de râs. Nu vă voi spune să veniți în față. Ridicați repede mâna apoi foarte repede lăsați-o jos. Voi cei care știți că Hristos este Mântuitorul vostru, să nu vă fie niciodată rușine de Evanghelie. Nu fiți rușinați de cine este Hristos și de ceea ce El a făcut. Acest lucru este cel mai important mesaj din toată lumea și mi-ar plăcea ca întreaga lume  să îl audă.

    Tată îți mulțumim foarte mult pentru binecuvântările pe care le-ai revărsat asupra noastră. Îți mulțumim pentru Evanghelie. Într-o zi am auzit-o , am înțeles-o și am crezut că Tu ești Mântuitorul nostru. Tată sunt atât de mulți care se uită la televizor și nu a auzit niciodată Evanghelia. Mi-aș dori, ca la un moment dat papa, toți  catolicii și toți cei aflați în religia  Islamului etc. să fie salvați. Aș vrea să văd cum oamenii se bazează pe Isus Hristos, și doar pe El, ca salvatorul lor și aș vrea să văd cum acceptă plata făcută pentru ei. Sper Doamne să faci acest lucru în timpul vieții noastre.  Pur și simplu nu vreau ca oamenii să meargă în iad. Îți mulțumesc foarte mult pentru tot ce ai făcut  pentru noi, pentru această biserică și pentru cauza noastră. Te rugăm binecuvântează pe fiecare din noi. În numele lui Hristos te rugăm. Amin!!!

            "Cel mai mare scandal din istorie "
                        predică de Yankee Arnold

   
[ Luca 19:10 ] “10. Pentru că Fiul omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut."

    Credeți şi fiți salvați!!!!